Gündem
  • 6.5.2024 11:54

İsrail'e destek İngiliz İşçi partisini vurdu.. %20 oy kaybetti

Sağa Darbe, İşçi Partisi Gazze'deki savaş nedeniyle oy kaybetti

Britanya'daki yerel seçimler, Muhafazakar Parti'nin gelecek yıl yapılacak seçimlerde yenilgiye uğradığını gösteren anketleri yansıtıyordu | İşçi Partisi de İsrail'e kalıcı ateşkes çağrısı yapmayı reddettiği için oy kaybediyor.

İngiltere'de Muhafazakar Parti'ye bir darbe daha: Ülkenin birçok şehrinde yapılan yerel seçimlerde iktidar partisi büyük kayıplar verdi.

Bu sonuçlar gelecek yıl yapılacak genel seçimler öncesinde neler yaşanacağını gösterebilir ve Muhafazakar Parti'nin 15 yıl iktidarda kaldıktan sonra iktidarını kaybetmesinin mümkün olduğu söylenebilir.

Ülkenin ikinci büyük partisi olan İşçi Partisi'nin kaydettiği zaferlerin başında, üst üste üçüncü kez tarihi bir dönem seçilen Londra Belediye Başkanı Sadiq Khan geliyor.

Son anketlere göre muhalefet lideri Keir Starmer'ın bir sonraki genel seçimlerde partisini yeniden iktidara getirmesi, hatta bazı anketlere göre rekor sayıda sandalye kırması ve partisi ile Demokrat Parti arasında yüzde 20'nin üzerinde fark yaratması bekleniyor. muhafazakar Parti.

Bu arada İşçi Partisi, partinin Yahudi karşıtı Jeremy Corbyn tarafından yönetildiği 2019 seçimlerinde yaşadığı ağır kayıplardan toparlanmayı başardı.

Hartlepool ve Rushmoor, İşçi Partisi'nin hiçbir zaman iktidara gelmediği iki şehir.

Aynı zamanda, İşçi Partisi'nin zaferleri hem acı hem de tatlı oldu; parti, İsrail'in kalıcı ateşkes çağrılarını desteklemeyi reddetmesi nedeniyle bazı yerlerde bazı temsilcilerini kaybetti.

İşçi Partisi, Müslüman nüfusun yoğun olduğu şehir ve kasabalarda en fazla sandalye kaybetti.

Belirtildiği gibi, Başbakan Rishi Sunak hükümetinde yaşanan birçok krizin ardından İşçi Partisi ile muhafazakar partiler arasındaki anket farkı artıyor.

Sunak, en geç 2025 başı olacak seçimlerin tarihini belirlemesi gerektiğinde partisini güçlendirmeyi umuyor, tahminlere göre ise 2024 sonundan önce yapılacak.

Muhafazakar Parti için zorlu seçimlerin gerçekleşmesi halinde, o günden bu yana görülmemiş bir başarıya ancak 2019 seçimlerinde dönemin Başbakanı Boris Johnson liderliğinde ulaşan parti için bu durum önemli bir gerileme olacak. Margaret Thatcher'ın.

Johnson seçildikten sonra Muhafazakar Parti, referandumda belirlendiği gibi Brexit anlaşmasını sonuçlandırarak Avrupa Birliği'nden ayrılmayı başardı.

Ancak seçimlerden bir yıl sonra Kovid-19 salgını patlak verdi ve çok sayıda hastalık vakası Johnson hükümetinin istikrarını baltaladı. Buna, Johnson'ın karantina sırasında yakın arkadaşlarıyla doğum gününü kutladığı ortaya çıkan Partygate olayı da eklendi.

Johnson hükümetini çökerten önemli isimlerden biri, daha sonra Başbakan olan, kendi hükümetinin Maliye Şansölyesi Rishi Sunak'tı.

Kıdemli ve yardımcı bakanların istifasının ardından Johnson emekliliğini duyurdu, bu da Muhafazakar Parti'nin liderliği için bir yarış başlattı ve Dışişleri Bakanı Liz Truss, görevden ayrılan Maliye Bakanı Sunak'ı kazanmayı başardı.

Ancak Truss'un hükümeti sadece 49 gün sonra çöktü ve bu da Sunak'ın Başbakan olmasının yolunu açtı.

En üst konuma gelmesine rağmen muhalefet, halktan yetki almadığını iddia etti ve ardından İngiliz kamuoyunun cebine giren bir dizi fiyat artışı, partinin on yıllara varabilecek dramatik bir düşüşe de yol açtı. -uzun süre düşük.

Güncellenme Tarihi : 6.5.2024 12:07

İLGİLİ HABERLER