Dünya
  • 19.2.2020 23:59

‘Türkiye, Lazkiye'de Esad rejimi hedeflerini vurdu’

İdlib'de rejim yönelik operasyonun ne zaman yapılacağı merak edilirken Türkiye, Lazkiye'de rejim güçlerine ağır darbe vurdu. Lazkiye ve Hama’da birçok nokta füzelerle ateş altına alındı. Türkiye'nin kararlı duruşunun ardından Rusya'dan açıklamalar ise peş peşe gelmeye başladı.

Türkiye, Suriye'nin kuzeyinde rejim güçlerine birçok bölgede darbe vurmaya devam ediyor. Yerel kaynaklardan gelen son bilgilere göre Lazkiye ve Hama’da birçok nokta füzelerle ateş altına alındı.

Rejimin alçak saldırılarının ardından Türkiye, rejim unsurlarının İdlib bölgesinden geri çekilmemesi halinde harekete geçileceği ve rejim unsurlarının görülen her bölgede vurulacağı açıklanmıştı. Suriye'deki yerel kaynaklardan alınan son bilgilere göre Lazkiye ve Hama bölgesinde rejim unsurları füzelerle ateş altına alındı.

Türkiye harekete geçti Rusya'dan açıklama gecikmedi

Türkiye'nin rejime yönelik gerçekleştirdiği operasyonların ardından Rusya'dan ilk açıklama geldi. Rusya Dışişleri Bakanı Sergey Lavrov, "Liderlerimiz arasında varılan tüm anlaşmaların uygulanması gerektiğini düşünüyoruz. Türkiye ile İdlib konusunda her düzeyde çalışmaya hazırız, buna üst düzey de dahil." açıklamasında bulundu.

 

Güncellenme Tarihi : 19.2.2020 23:49

İLGİLİ HABERLER