Gündem
  • 6.12.2021 10:08

14 ilde 47 FETÖ'cü subay yakalandı

14 ilde FETÖ soruşturması: 47 gözaltı kararı..

İstanbul Cumhuriyet Başsavcılığı'nın yürüttüğü FETÖ soruşturması kapsamında 47 şüpheli hakkında yakalama kararı çıkarıldı. Şüphelilerden 24'ü gözaltına alındı.

İstanbul Cumhuriyet Başsavcılığı Terör Suçları Soruşturma Bürosu tarafından yürütülen soruşturmalar kapsamında, Hava, Kara, Deniz ve Jandarma Kuvvetleri Komutanlığı'nda görevde bulunan 5 astsubay, 15 subay ile ihraç edilen 1 eski askeri personelin ankesör/büfe gibi sabit hatlardan ardışık arandığı tespit edildi.

İstanbul merkezli 14 farklı ilde, 47 şüpheliye yönelik yakalama kararı çıkarıldı.

Şüphelilerden 24'ü yakalanarak gözaltına alındı.

Malatya'da FETÖ operasyonu

Malatya'da, FETÖ'ye ilişkin operasyonda gözaltına alınan 6 şüpheliden 3'ü tutuklandı.

Malatya Cumhuriyet Başsavcılığınca yürütülen soruşturma kapsamında, polis ekiplerince firari FETÖ mensuplarının kaldığı belirlenen hücre evlerine yönelik operasyon düzenlendi.

Operasyonda yakalanan aralarında FETÖ'ye üye olma suçundan kesinleşmiş hapis cezası bulunan ve meslekten ihraç edilen 1 binbaşı ile 5 şüphelinin emniyetteki işlemleri tamamlandı.

Adliyeye sevk edilen zanlılardan 3'ü çıkarıldıkları nöbetçi sulh ceza hakimliğince "silahlı terör örgütüne üye olmak" suçundan tutuklandı, 3'ü ise adli kontrol şartıyla serbest bırakıldı.

Güncellenme Tarihi : 6.12.2021 10:12

İLGİLİ HABERLER