Dünya
  • 27.9.2020 13:55

15 Ermeni askeri öldürüldü, stratejik önemli tepeler ele geçirildi

Ermeni saldırısına anında karşılık veren Azerbaycan 15 Ermeni askerini öldürdü. En az 20 civarında Ermeni askeri ağır yaralandı. Ermenistan'ın elindeki bazı stratejik tepeler ele geçirildi ve 12 Ermeni füze sistemi vuruldu.
Azerbaycan ölü ele geçirilen Ermeni askerlerden beşinin ismini yayınladı..
Hovhannes Gevorqyan, Edqar Arutyunyan, Artur Sarksyan. Sergey Nanyan,Slavik Varosyan

Azerbaycan askeri güçleri, sivilleri hedef alan Ermenistan’a karşı saldırıya geçti. çatışmaların devam ettiği temas hattında Ermenilerin saldırı noktalarına yönelik düzenlenen karşı saldırı başarıyla devam ediyor.

Azerbaycan Savunma Bakanlığı tarafından yapılan açıklamada, 27 Eylül sabahı saat 06.00'da (TSİ 05.00) Ermenistan Silahlı Kuvvetlerinin büyük çaplı bir provokasyon gerçekleştirdiği vurgulandı. Açıklamada, Ermenistan askerlerinin büyük kalibreli silahlar, havan ve toplarla Azerbaycan Ordusu'nun temas hattındaki mevzileri ve sivil yerleşim alanlarına yoğun bir şekilde ateş açtığı belirtildi. Terter'in Gapanlı köyü, Ağdam'ın Çırağlı ve Orta Garvand köyleri, Fuzuli'nin Alkanlı ve Şukurbeyli köyleri ile Cebrayil ilçesine bağlı Cocuk Marcanlı köyünün yoğun bombardımana maruz kaldığı bildirildi. Saldırıda ölen ve yaralanan sivillerin olduğunu belirten yetkililer, sivil altyapının ciddi şekilde hasar gördüğünü, meydana gelen kayıplara ilişkin bilgilerin netleştirildiğini vurguladı.

Azerbaycan karşı saldırıya geçti

Azerbaycan Savunma Bakanlığı tarafından yapılan açıklamada, Ermenistan silahlı kuvvetlerinin savaş faaliyetini önlemek, sivil halkın güvenliğini sağlamak için Azerbaycan Silahlı Kuvvetleri tüm cephe boyunca başlanan karşı saldırının başarıyla devam ettiği vurgulandı. Açıklamaya göre, karşı saldırıya askeri personel, tank birimleri, füze ve topçu birlikleri, insansız hava araçlarının desteğiyle, cephede ve savunma derinliklerinde Ermeni silahlı kuvvetlerinin çok sayıda personelinin, askeri tesislerinin ve askeri teçhizatının yok edildiği, şiddetli çatışmaların devam ettiği belirtildi.

Öte yandan, Azerbaycan Başsavcılığı Ermenistan'ın saldırısı sonrası ilk belirlemelere göre 6 sivilin yaralandığı bilgisini paylaştı.

Azerbaycan sözcüsü Hikmet Hacıbey, bugünkü çatışmalarda Ermenilerin elinde bulunan bazı bölgeler ile stratejik tepelerin ele geçirildiğini duyurdu.

Kamil Nadirli

Güncellenme Tarihi : 27.9.2020 14:20

İLGİLİ HABERLER