Spor
  • 25.1.2022 12:41

19 ceset bulundu

Endonezya'da, bir eğlence mekanında çıkan çatışma ve yangın sonrası olay yerine giden ekipler, büyük bir kısmı yanmış ve yan yana sıralanmış 19 ceset buldu. Olayla ilgili soruşturma başlatıldı.

Ülkenin Batı Papua eyaletindeki bir eğlence mekanında iki grup arasında çatışma yaşandı. Çatışmanın ardından ise mekanda bir yangın çıktı. Olay yerine gelen ekipler yangını araştırırken odalardan birinde yan yana sıralanmış 19 ceset buldu.Yetkililerin yapmış olduğu açıklamada, iki grubun birbirlerine pala, ok ve molotof kokteyli ile saldırdığı ifade edildi.

Çatışmanın'bir yanlış anlaşılma' nedeniyle ortaya çıktığı ifade edildi. Polis yangının kasıtlı olup olmadığını araştırıyor. Ancak ölenlerin çoğunun yangın kaynaklı olduğu ifade edildi.Batı Papua'da bulunan Sorong kasabasında devam eden isyanlar nedeniyle çatışmalar sürüyor. Bağımsız olmak isteyen Papua ile kontrolü ele geçiren Endonezya arasındaki çatışmalar da ülkede suların durulmasını engelliyor.Batı Papua'lı ayrılıkçılar ile Endonezya güvenlik güçleri arasında devam eden isyanlarda okul ve klinikler de tehlikeye giriyor.

Güncellenme Tarihi : 25.1.2022 12:46

İLGİLİ HABERLER