Gündem
  • 17.7.2024 13:23

2 bin 400 yıllık hazine tarlasının altındaymış

Muğla'da yaşayan Türk çiftçi 40 yıl boyunca bihaber tarlasında çalıştı. Tarlasının sürerken 2400 yıllık hazineye rastladı. Hazine meğer senelerce tarlasının altında yatıyormuş. İşte detaylar...

2400 yıla dayanan hazine Muğla'daki çiftçinin tarlasının altından çıktı. Bölgede ilk defa böyle bir şeye rastlandığını bildiren çiftçi şaşkınlığını bildirdi.

Türk çiftçi 40 yıl bihaber çalıştı! Meğer 2 bin 400 yıllık hazine tarlasının altındaymış

MEĞER 2400 YILLIK HAZİNE TARLASININ ALTINDAYMIŞ...

Muğla'nın Milas ilçesinde bir çiftçinin tarlasında yapılan çalışmalar sırasında yaklaşık 2400 yıl öncesine ait bir tarihi eser bulundu.

Türk çiftçi 40 yıl bihaber çalıştı! Meğer 2 bin 400 yıllık hazine tarlasının altındaymış

Tarlasını sürerken büyük bir kaya parçası keşfeden Ahmet Baki Karabacak'ın keşfi, Milas Müze Müdürlüğü'nün hızla harekete geçmesine neden oldu.

HEMEN YETKİLİLERE BİLDİRDİ

Kaya parçasını temizledikten sonra antik bir eser olduğunu fark eden Karabacak, durumu hemen yetkililere bildirdi.Milas Müze Müdürlüğü ve yerel halkın iş birliğiyle yapılan acil kazAncak, mezarın tam olarak ziyarete açılacağına dair kesin bir tarih henüz belirlenmedi.ılar sonucunda M.Ö. 4. yüzyıla tarihlenen Erken Helenistik döneme ait bir mezar odası ve çevresindeki seramik kalıntıları ortaya çıkarıldı.

Devam eden kazı çalışmaları sonucunda mezarın içinden çıkacak tarihi eserlerin ne olduğu ve nasıl bir öneme sahip olduğu merakla bekleniyor.İLK DEFA RASTLANDI

Mezarı bulan Ahmet Baki Karabacak, yaptığı açıklamada 40 yıldır tarlasını ekip biçtiğini ve böyle bir kalıntıya ilk defa rastladığını belirtti.Heyecanını dile getiren Karabacak, "Bu taş, sabana takılmıştı ve bir kısmı kırılmıştı. Tarihi kalıntı olduğunu fark edince hemen yetkililere haber verdik. Mezarı bulunca çok heyecanlandım çünkü bu yakınlarda böyle bir kalıntı yok.

Güncellenme Tarihi : 17.7.2024 13:26

İLGİLİ HABERLER