20 bin tankeri dolduracak akaryakıtı buhar ettiler

2 dk okuma
20 bin tankeri dolduracak akaryakıtı buhar ettiler

Hızlı Özet

Şüphelilerin akaryakıtı silmek için kullandıkları özel yazılıma yakalanmamak için "Oyun Sitesi" süsü verdikleri ortaya çıkmıştı. Akaryakıt satış verilerini silme işlemi yapan 136 bayinin de mühürlendiği belirtildi.






Dev akaryakıt vurgununda yeni gelişme! 136 bayiye mühür vuruldu



Son dakika... 50 ilde 220 şüphelinin gözaltına alındığı "Silici" kod adlı "Akaryakıta Bağlı Vergi Kaçakçılığı"operasyonunda yeni ayrıntılar ortaya çıktı. Son 5 yılda devleti 15 milyar lira zarara uğrattıkları saptanan şüphelilerin, uzaktan erişimle otomasyon sistemlerinden sildikleri 608 milyon litre akaryakıtı şantiye ve taş ocağı gibi firmalara sattıkları ortaya çıktı. Şüphelilerin akaryakıtı silmek için kullandıkları özel yazılıma yakalanmamak için "Oyun Sitesi" süsü verdikleri ortaya çıkmıştı. Akaryakıt satış verilerini silme işlemi yapan 136 bayinin de mühürlendiği belirtildi.



Cumhuriyet Tarihi'nin en büyük "Akaryakıta Bağlı Vergi Kaçakçılığı" operasyonuyla ilgili yeni ayrıntılar ve görüntüler ortaya çıktı. İstanbul, Ankara ve İzmir'in de aralarında olduğu toplam 50 ilde düzenlenen "Silici" kod isimli operasyonda 220 şüpheli gözaltına alınmış, şüphelilerin son beş yılda devleti 15 milyar lira zarara uğrattıkları iddia edilmişti. Şüphelilerin, akaryakıt istasyonlarından 608 milyon litre akaryakıt satış verisini müdahale ettikleri otomasyon sistemlerinden sildikleri tespit edilmiş ve silinen akaryakıtın maddi değerinin 3.6 milyar lira olduğu ifade edilmişti. O operasyonla ilgili polis kayıtlarına alınan yeni görüntüler ortaya çıkarken, operasyonun bilinmeyen bazı detayları da ortaya çıktı. Otomasyon sistemlerinden silinen akaryakıt miktarının 250 olimpik havuzu dolduracak kadar yüklü olduğu ve 20 bin akaryakıt tankerine denk geldiği açıklanmıştı.



250 OLİMPİK HAVUZU DOLDURUYOR



İddiaya göre; kaçakçılar tarafından geçmişte fiziki olarak yapılan satış silme işlemlerinin, son operasyonda gözaltına alınan şüpheliler tarafından uzaktan erişimle yapıldığı anlaşılmış, şüphelilerin otomasyon sistemlerinden akaryakıtı silmek için kullandıkları yazılım programına; polise yakalanmamak için "Oyun Sitesi" süsü verdikleri de ortaya çıkmıştı. Operasyonda; 170 akaryakıt istasyonu, 23 akaryakıt dağıtıcı firması, istasyon teknik destek firması, üç otomasyon yazılım şubesi olmak üzere 242 noktadaki aramalarda bilgisayarlara da el konulmuştu. Şebeke üyelerinin silinen akaryakıtları faturasız bir şekilde yakıt tüketim kapasitesi fazla olan şantiye ve taş ocağı gibi firmalara sattıkları ve söz konusu firmaların da faturaları "Gider" göstermek suretiyle daha az vergi vererek haksız vergi iadesi aldıkları da ortaya çıktı. Akaryakıt satış verileri silme işlemi yapan 136 bayinin de mühürlendiği belirtildi.



 




Bu haber 1480 kez görüntülendi.

İLGİNİZİ ÇEKEBİLİR

Hamdi Akın'ın KKTC'de düşen uçağının pilotları apar topar tutuklandı! Nedeni şok etti
Gündem

Hamdi Akın'ın KKTC'de düşen uçağının pilotları apar topar tutuklandı! Nedeni şok etti

14 Eylül sabahı İstanbul'dan havalanan Akfen Holding Yönetim Kurulu Başkanı Hamdi Akın'a ait Cessna 680A Citation Latitude tipi iş jeti, Libya’daki Misrata Uluslararası Havalimanı’na inişi sırasında pistten çıkmış ve uçak alev topuna dönerek parçalanmıştı. Can kaybının yaşanmadığı olayda iki pilotun

Habervitrini12430 Görüntüleme
Kurtlar Vadisi Pusu'ya FETÖ incelemesi başlatıldı
Gündem

Kurtlar Vadisi Pusu'ya FETÖ incelemesi başlatıldı

Soruşturma dosyasındaki bilgilere göre, dizide "Kazım Kaşifoğlu" adıyla yer alan karakterin vatan haini olarak gösterildikten sonra öldürülmesi ve bazı sahnelerde araç plakalarında "FG" harf grubunun kullanılması, FETÖ adına algı ve propaganda çalışması yapıldığı iddialarını gündeme getirdi.

Habervitrini10069 Görüntüleme
Kadınlar safa girince imam cenaze namazını kıldırmadı
Gündem

Kadınlar safa girince imam cenaze namazını kıldırmadı

İzmir'de defin öncesi kılınacak cenaze namazı için cemaatin bir araya geldiği sırada kadının ve erkeğin yan yana saf tuttuğu görüldü. İmam, durumu fark ederek namazı kıldırmayacağını belirtti. 

Habervitrini14083 Görüntüleme
Bahçeli : Mansur Yavaş için bir arkadaşı görevlendirdim
Gündem

Bahçeli : Mansur Yavaş için bir arkadaşı görevlendirdim

Gazeteci Ceyhun Bozkurt'a değerlendirmelerde bulunan MHP lideri, Mansur Yavaş'ın 9 Eylül'de Cumhuriyet Halk Partisi'nin etkinlikleri ve Anıtkabir programına katılmayarak aynı akşam Beştepe'de Cumhurbaşkanı Erdoğan ile bir araya gelmesi üzerinden yürütülen tartışmalara değindi.

Habervitrini14447 Görüntüleme