Gündem
  • 27.2.2020 00:25

28 Şubat'çılar Tam kadro Hikmet Köksal'ın cenazesine geldi

28 Şubat'çı komutan 26 Şubat'ta öldü! Cenazeye Akar ve Başbuğ da katıldı

28 Şubat'ta Sincan’da tankları yürüten ve müebbet hapis cezası alan ve rütbeleri sökülen eski Kara Kuvvetleri Komutanı emekli Orgeneral Hikmet Köksal öldü. Milli Savunma Bakanı Hulusi Akar ve eski Genel Kurmay Başkanı İlker Başbuğ'un da katıldığı törenle son yolculuğuna uğurlandı.

Kalp yetmezliği nedeniyle 88 yaşında yaşamını yitiren 37'nci Kara Kuvvetleri Komutanı emekli Orgeneral Hikmet Köksal için 1. Ordu Komutanlığı'nda askeri cenaze töreni düzenlendi.

Akar ve beraberindeki Kara Kuvvetleri Komutanı Orgeneral Ümit Dündar, Hava Kuvvetleri Komutanı Orgeneral Hasan Küçükakyüz ve Deniz Kuvvetleri Komutanı Oramiral Adnan Özbal, tören alanında Köksal'ın yakınlarına başsağlığı dileklerini iletti.

Eski Genelkurmay Başkanları Hüseyin Kıvrıkoğlu, İlker Başbuğ ile emekli general ve amirallerin de katıldığı tören, Köksal'ın naaşının tören alanına getirilmesiyle başladı.

Naaşın askerlerin omuzlarında katafalka konulmasının ardından saygı duruşunda bulunuldu, Köksal'ın özgeçmişi okundu. Kara Kuvvetleri Komutanı Orgeneral Dündar'ın konuşmasının ardından naaşın önünden "saygı geçişi" yapıldı.

Büyük Selimiye Camisi'ne uğurlanan Köksal'ın cenazesi öğle namazı sonrasında kılınan cenaze namazının ardından defnedilmek üzere Küçükyalı Mezarlığı'na nakledildi.

Törende Köksal'ın oğlu Namık Kemal, torunları ve kardeşi Nejat Köksal taziyeleri kabul etti.

TANKLARI NEDEN YÜRÜTTÜNÜZ?

Hikmet Köksal 28 Şubat davasında “Sincan’da tankları neden yürüttünüz” sorusuna şöyle yanıt vermişti: “Sincan’da tankların yürütülmesi kadar istismar edilmiş bir olay görmedim. Enteresandır ki bu kadar önemli görülen, abartılan, hâlâ 3 tane tankın televizyon monitörlerinde tehdit unsuru gibi gösterildiği olayın tehditle, korkutmayla hiçbir ilgisi yoktur. Bu olay olduğu zaman Kara Kuvvetleri Komutanlığı’nda en üst düzeydeki insan bendim. Hiçbir kişi arayıp da ‘Bu tankları niye yürüttün?’ diye sormadı. Herkes istediğini yazdı, istediğini düşündü. Halbuki tanklar, yıllık eğitim planının gereği olarak Sincan’dan geçti. Neden Sincan? Sincan şehir merkezi değil. Ankara, İstanbul gibi yerlerde ana yola zarar vermeyelim, trafiği aksatmayalım diye... Üstelik her zaman kullandığımız yolda bir köprü tamiratı vardı, oradan geçemedik.”

Güncellenme Tarihi : 26.2.2020 23:56

İLGİLİ HABERLER