28 Şubat'ın Kara Kuvvetleri Komutanı öldü, yarın gömecekler

••3 dk okuma
28 Şubat'ın Kara Kuvvetleri Komutanı öldü, yarın gömecekler

Hızlı Özet

“O şimdi savaş açtığı alemin sahibinin eline düştü.. Zülmun hesabını Allahü teala'ya verecek...”






28 Şubat'ta inançlı insanlara gavur zulmü yapan ekip teker teker göçüp gidiyor.. Bunun son örneği dönemin Kara Kuvetleri Komutanı Hikmet Köksal oldu. Yargılandığı mahkemede 28 Şubat kararlarını savunan Köksal, "Bugün olsa yine aynısını yaparım" demişti. Müebbet hapse çarptırılan Köksal bugün öldü:

O şimdi savaş açtığı alemin sahibinin eline düştü.. Zülmun hesabını Allahü teala'ya verecek...



Son dakika haberi... 28 Şubat Postmodern Darbesi'nin mimarlarından eski Kara Kuvvetleri Komutanlarından Hikmet Köksal İstanbul'da 88 yaşında hayatını kaybetti. Köksal, 28 Şubat davasında müebbet hapis cezasına çarptırılan 21 sanık arasında yer alıyordu. Darbeci Köksal, 1 Eylül 1997'de yaş haddinden emekliye ayrılmıştı.



Son dakika haberi... Hikmet Köksal hayatını kaybetti! 28 Şubat Postmodern Darbesi'nin mimarlarındandı...



Eski Kara Kuvvetleri Komutanlarından Hikmet Köksal İstanbul'da 88 yaşında hayatını kaybetti. Edinilen bilgiye göre, solunum yetmezliği nedeniyle yaşamını yitiren 37'nci Kara Kuvvetleri Komutanı emekli orgeneral Köksal, yarın öğle namazı sonrasında İstanbul'da Büyük Selimiye Camisi'nde düzenlenecek törenin ardından gömülecek





MÜEBBET HAPİSLE CEZALANDIRILMIŞTI



Ege Ordu ve 1. Ordu Komutanlıkları görevinde de bulunan Köksal, 26 Ağustos 1996'da atandığı Kara Kuvvetleri Komutanlığı görevinden 1 Eylül 1997'de yaş haddinden emekliye ayrılmıştı. Köksal, 28 Şubat davasında müebbet hapis cezasına çarptırılan 21 sanık arasında yer alıyordu.



AYNI İMZAYI YİNE ATARIM



28 Şubat davasında sanıkları bir bir serbest bırakmasıyla dikkat çeken mahkeme başkanı Tayyar Köksal, eski Kara Kuvvetleri Komutanı Hikmet Köksal'a çapraz sorguda, '54. Hükümet (Refah-Yol) kurulduktan sonra, üst düzey komutanların hükümetten rahatsızlığı olduğuna dair beyanı, hükümetin düşürülmesi yönünde çalışması oldu mu?' diye sordu. Köksal da, 'Asla böyle bir görüş olmadı, böyle bir şey sorulmadı. Hatta MGK'da bile ne bir darbe ne hükümetin düşürülmesi, böyle bir şey asla konuşulmadı. Sadece istihbari bilgiler konuşuldu' karşılığını verdi. MGK kararlarının daha önce askerlerce mi hazırlandığı, yoksa kararların toplantıda mı alındığı ve kararların alınmasında askerin hükümete baskısı olup olmadığı sorusu üzerine de Köksal, 'Hayır. Sadece bilgiler verildi. Bu bilgiler üzerine tartışmalar yapıldı. Cumhurbaşkanının emriyle tutanak halinde yazıldı. Herkes imzaladığı gibi ben de imzaladım. Bugün de olsa imzalarım' diye konuştu.



30 Ocak 1997'de Refah Parti'li Sincan Belediyesi'nin, İsrail'in Filistin'deki katliamlarını protesto amaçlı düzenlediği 'Kudüs Gecesi'ni bahane eden TSK içindeki cuntacı grup, hükümete gözdağı vermek için 4 Şubat'ta Sincan caddelerinden 20 tank ve 15 zırhlı araçla geçiş yapma emri vermişti.



HİKMET KÖKSAL KİMDİR?



1932 yılında Artvin'in Yusufeli ilçesinde doğdu. 1953 tarihinde Bursa Işıklar Askeri Lisesi'nden, 1955 yılında Topçu Asteğmen rütbesi ile Harp Okulu'ndan mezun oldu. 1957 yılında Topçu Okulu'nu bitirdi. Muhtelif topçu birliklerinde Batarya Takım ve Batarya Komutanlığı yaptı. 1969 yılında Kara Harp Akademisi'ni bitirerek kurmay oldu. 1980 yılına kadar çeşitli birlik ve karargahlarda, birlik komutanlığı ve karargah subaylığı görevlerinde bulundu.



1980 yılında Tuğgeneral, 1984 yılında Tümgeneral, 1988 yılında Korgeneral ve 1992 yılında Orgeneralliğe yükseldi. Tuğgeneral rütbesi ile Kara Harp Akademisi Komutanlığı ve KIBRIS TÜRK FEDERE DEVLETİ Güvenlik Kuvvetleri Komutanlığı, Tümgeneral rütbesi ile Kara Kuvvetleri Denetleme ve Değerlendirme Başkan Yardımcılığı ve Kara Harp Okulu Komutanlığı, Korgeneral rütbesi ile Genelkurmay ATASE Başkanlığı, Jandarma Asayiş Komutanlığı ve 3 ncü Kolordu Komutanlığı görevlerinde bulundu.



Orgeneral rütbesinde Ege Ordu Komutanlığı ve 1 nci Ordu Komutanlığı yaptı.



26 Ağustos 1996 tarihinde atandığı Kara Kuvvetleri Komutanlığı'ndan, 01 Eylül 1997 tarihinde yaş haddi nedeniyle emekliye ayrıldı. İngilizce bilir.



 



Bu haber 693 kez görüntülendi.

İLGİNİZİ ÇEKEBİLİR

Üsküdar için seçim tarihi belli oldu
Gündem

Üsküdar için seçim tarihi belli oldu

Üsküdar Belediye Başkan Vekili Dündar Ziya Gültekin’in trafik kazasında hayatını kaybetmesinin ardından yerine geçecek ismin belirlenmesi için gözler seçim tarihine çevrildi. İstanbul Valiliği, yeni başkan vekilinin seçilmesi amacıyla Belediye Meclisinin 20 Ekim Salı günü saat 10.00’da toplanacağını duyurdu.

Habervitrini10665 Görüntüleme
SPK'dan 37 kişi hakkında suç duyurusu!
Gündem

SPK'dan 37 kişi hakkında suç duyurusu!

Sermaye Piyasası Kurulu (SPK), 2 şirketin sermaye artırımı ve 7 şirketin borçlanma aracı ihracı başvurusunu onayladı. Kurul ayrıca, pay piyasasındaki işlemler nedeniyle 37 kişi hakkında suç duyurusunda bulunulmasına, 37 gerçek ve 5 tüzel kişi hakkında işlem yasağı uygulanmasına, 21 kişinin ise lisansının iptaline karar verdi.

Habervitrini12180 Görüntüleme
Muğla Büyükşehir Belediye Başkanı CHP'den istifa etti
Gündem

Muğla Büyükşehir Belediye Başkanı CHP'den istifa etti

Muğla Büyükşehir Belediye Başkanı Ahmet Aras, Cumhuriyet Halk Partisi (CHP) üyeliğinden ayrıldığını ve belediye başkanlığı görevini bağımsız olarak sürdüreceğini duyurdu. Kararını kamuoyuyla paylaşan Aras, Muğla'nın ihtiyaçlarını ve halkın iradesini ön planda tutacağını belirtti.

Habervitrini14805 Görüntüleme
 "Aliyev devrilmeli" diyen Türk gazeteci hakkında yakalama kararı çıkartıldı
Gündem

"Aliyev devrilmeli" diyen Türk gazeteci hakkında yakalama kararı çıkartıldı

Çiftçi hakkında "Azerbaycan Cumhuriyeti'nde iktidarın zor kullanılarak ele geçirilmesi, anayasal düzenin zorla değiştirilmesi ve dini nefret ile düşmanlığın körüklenmesi" suçlamalarıyla ceza soruşturması başlatıldı.

Habervitrini11751 Görüntüleme