Yaşam
  • 9.5.2022 13:33

3 parti ayaklandı!.. Sahneye donla çıkan Hande Yener'i kutlamalara istemiyoruz

3 parti ayaklandı!.. O Müstehcen kadını kutlamalara istemiyoruz

TFF 3. Ligi şampiyon olarak tamamlayarak 2. Lige yükselen Batman Petrolspor'un başarısını kutlamak için Batman’da konser verecek olan Hande Yener’e, Hüdapar Batman İl Başkanlığı’nın ardından Saadet ve Yeniden Refah partileri Batman il başkanlıkları da karşı çıktı.

Hüdapar Batman İl Başkanı Davut Şahin, Batman Valiliği ve Batman Belediyesi tarafından düzenlenen Hande Yener konserinin, "müstehcenlik içerdiğini, inançlarına ve geleneklerini aykırı olduğunu" iddia etmiş ve konserin iptal edilmesi için Twitter’da kampanya başlatılmıştı.

“Konserin iptal edilmesini istiyoruz”

Söz konusu kampanyaya Saadet ve Yeniden Refah Partisi Batman il Başkanları da katıldı.

Saadet Partisi Batman İl Başkanı Mustafa Yıldız, “Petrolspor’un şampiyonluğunu kutlamak amacıyla düzenlemeyi planladığı Hande Yener konserinin iptal edilmesini istiyoruz. Bu tür konserler halkımızın örf ve adetlerine uygun değildir. Maalesef son zamanlarda belediyemiz olsun, hükümetimiz olsun konserler adı altında sırf gençliğimizi bataklığa sürüklüyorlar, tahribat için her türlü çirkinliği yapıyorlar. Siz buralara verdiğiniz parayı yetime, fakire, öğrenciye, çiftçiye verseniz daha iyi olmaz mı? Millet perişan, herkes açız diyor siz kalkıp konser veriyorsunuz. Başka bir şey bulamadınız mı? Bir de dindar bir nesil yetiştirmek istediğinizi söylüyorsunuz. Hangi dindar nesil?" diye konuştu.

“Güney Koreli’nin de ateist bir sanatçı olduğu belirtildi”

Yeniden Refah Partisi Batman İl Başkanı Ziyaulhak Yamaç “Ekonomik krizin çok derin olduğu, insanları etkilediği şu dönemde kalkıp da bu tür konserlere, bu kadar bütçenin ayrılmasını doğru bulmuyoruz. Geçenlerde de bir sanatçı getirildi, Güney Koreli. Ateist bir sanatçı olduğu belirtildi. Batman gibi muhafazakâr bir şehirde bu tür sanatçıları getirip de biz Batman’ı rehabilite ediyoruz demeleri hiç inandırıcı gelmiyor" dedi.

İlkha’ya konuşan Hüdapar Batman İl Başkanı Davut Şahin, “Maalesef Petrolspor’un başarısını kutlayalım derken Batman’a bir kadın şarkıcı getirilmeye çalışılıyor. Getirilmek istenen kadın şarkıcı; inancımıza, örfümüze, geleneğimize, milli düşüncemize kesinlikle yabancı ve tamamen ifsada dönük bir yapıda olduğu; nerede sahneye çıkmışsa oranın tamamen ifsada büründüğü bir profildir” demişti.

Güncellenme Tarihi : 9.5.2022 23:56

İLGİLİ HABERLER