Sağlık
  • 17.5.2022 13:08

47 yaşındaki hastanın safra kesesinden 1250 tane taş çıktı!

Zonguldak'ta Bülent Ecevit Üniversitesi Tıp Fakültesi Hastanesi'nde ameliyat olan 47 yaşındaki Nermin A.'nın safra kesesinden 1250 tane taş çıkarıldı. "Ben yaklaşık 15 yıldır bu işin içindeyim, bu kadar çok fazla sayıda safra kesesi taşıyla karşılaşmadım." diyen Dr. İlhan Taşdöven, taşlarla kendi ismini yazdı.

Zonguldak Bülent Ecevit Üniversitesi Genel Cerrahi Polikliniğine mide şişkinliği şikayetiyle başvuran Neriman A.'nın muayenesinde safra kesesinde taş olduğu tespit edildi.

Zonguldak'ta 47 yaşındaki kadın hastanın safra kesesinden 1250 tane taş  çıktı! Doktor taşlarla kendi adını yazdı - Takvim

Dr. İlhan Taşdöven ve ameliyat ekibi, Nermin A.'nın safra kesesinden çıkan taş miktarını görünce şaşkına döndü. Nermin A.'nın safra kesesinden 1250 taş çıkarıldı.

"BU KADAR SAFRA KESESİ TAŞIYLA KARŞILAŞMADIM"

Safra kesesinden 1250 tane taş çıktı Doktor ismini yazdı

Dr. Taşdöven taşlarla kendi ismini yazdı. İlk defa bu kadar taşla karşılaştığını söyleyen Dr. Taşdöven, "Ben yaklaşık 15 yıldır bu işin içindeyim, bu kadar çok fazla sayıda safra kesesi taşıyla karşılaşmadım.Tek bir kese içinde bu kadar taşın olması ve taşa rağmen hastanın şikayeti olmaması ilginçti" dedi.

Safra kesesinden 5 bin tane taş çıkarıldı!

"2-3 SANTİMİ BULAN TAŞLARLA KARŞILAŞTIK AMA..."

Bu kadar fazla taşla karşılaşmadıklarını belirten Taşdöven, "Ameliyatta safra kesesini çıkarttıktan sonra içinde 1250 taş tespit ettik. Bu kadar fazla taşla karşılaşmıyoruz ameliyatlarımızda.

2-3 santimi bulan taşlarla karşılaştık ama sayı olarak bu kadar fazla taşı olan ve şikayet yaratmayan hastalarla karşılaşmadık" diye konuştu.

"HAYATİ TEHLİKE YARATABİLİR"

Basit olarak görülen mide rahatsızlıklarının safra kesesi hastalıklarıyla karışabildiğine değinen Taşdöven, safra kesesi taşlarının hayati tehlikeye neden olabileceğini söyleyerek şöyle konuştu:

"Bu tür taşlar hastalarda sarılığa neden olabilir. Safra kanalını tıkayıp safra kesesinde iltihaba, tedavi edilmezse delinmesine kadar hatta hayati tehlike yaratacak durumlara neden olabilir.

 

 

 

Güncellenme Tarihi : 17.5.2022 13:15

İLGİLİ HABERLER