Gündem
  • 29.9.2020 00:00

5 dakika yetti! Tatil cenneti beyaza büründü

Balıkesir'in Ayvalık ve Burhaniye ilçelerinde aniden başlayan fırtına ve dolu yağışı, günlük yaşamı olumsuz etkiledi.

Ayvalık ilçesinde saat 21.00 sıralarında başlayan ve yaklaşık 5 dakika süren fırtınayla birlikte etkili olan dolu yağışı hayatı olumsuz etkiledi.

Cunda Adasında etkili olan dolu ve fırtına nedeniyle ağaçlar devrildi. Belli bir hat üzerinden geçen şiddetli fırtına ve dolu yağışı, Cunda Adası'ndan başlayıp, Burhaniye'nin kırsal mahallelerine kadar uzandı. Edremit bölgesinde ise  etkisini kaybetti.

Fındıktan büyük yağan şiddetli dolu nedeniyle Ayvalıkta eski otogarda bulunan dükkanların pimapenleri zarar gördü. Cunda Adasında Balıkesir Büyükşehir Belediyesine ait bilet gişesi şiddetli fırtına sırasında devrildi. Bilet gişesinde bulunan personel ise yaralandı.

Olay yerine gelen bir ambulans ile Ayvalık Devlet Hastanesine kaldırılan belediye personeli tedaviye alındı. Ayvalık Belediye Başkanı Mesut Ergin yaptığı açıklamada, "Şu anda şiddetli fırtına ile etkili olan dolu yağışında ilçemiz genelindeki hasarı tespit etmeye çalışıyoruz. Aldığımız ilk bilgilere göre Ayvalık'ın Altınova Mahallesi sınırları içerisindeki Kazan Sitesi mevkiinde bir yangın meydana gelmiş. Cunda Adasında elektrik enerjisi kesintisi yaşanıyor. Şu anda ekiplerimiz sahada, dolu ve fırtınadan etkilenen vatandaşlarımıza ulaşmaya çalışıyor" dedi.

BURHANİYENİN KIRSAL MAHALLELERİNDE DE ETKİLİ OLDU

BURHANİYE'NİN KIRSAL MAHALLELERİNDE DE ETKİLİ OLDU

Burhaniye'nin kırsal Ağacık Mahallesi'nde de yağış etkili oldu. Mahalle sakinlerinden Haticenur Tunca, "Yağış fırtınayla birlikte birden başladı. Ne olduğunu anlayamadık. Kafama sert bir şekilde dolu tanesi gelince hemen eve koştuk. Uzun zamandır bölgemizde yağış yoktu. Yağış olmasını istiyoruz ama Allah felaket vermesin" dedi.

Kırsal mahallelerde hasar tespit çalışmaları devam ediyor.

Güncellenme Tarihi : 29.9.2020 01:35

İLGİLİ HABERLER