Asayiş
  • 18.4.2024 10:32

60 FETÖ'cü deste deste döviz ve altınlarla yakalandı

14 ilde FETÖ'ye Kıskaç-12 operasyonu! Detaylar belli oldu..

Bakan Yerlikaya açıklamasında şunları söyledi; 14 ilde FETÖ’ye yönelik olarak düzenlenen “KISKAÇ-12” operasyonlarında 60 şüpheli yakalandı.

FETÖ’cülere göz açtırmayacağız. Aziz milletimizin huzuru, birlik ve beraberliği için güvenlik güçlerimizin üstün gayretleriyle operasyonlarımız kararlılıkla devam edecek.

14 ilde FETÖye Kıskaç-12 operasyonu Detaylar belli oldu

* Emniyet Genel Müdürlüğü İstihbarat Başkanlığı ve TEM Daire Başkanlığı koordinesinde; İl Emniyet Müdürlükleri TEM Şube Müdürlüklerince yapılan çalışmalar sonucu; İzmir, Denizli, Afyonkarahisar, Konya, Aksaray, Kahramanmaraş, Hatay, Sakarya, Isparta, Muğla, Erzurum, Düzce, Manisa ve Çorum’da FETÖ’ye yönelik eş zamanlı olarak düzenlenen “KISKAÇ-12” operasyonlarında şüphelilerin ;
- Örgütün sözde “Güncel Yapılanması” ve "Askeri Mahrem Yapılanması" içerisinde faaliyette bulundukları,
- Himmet adı altında para toplayarak örgüte finans sağladıkları,
- Örgütün “Gaybubet Evi” olarak adlandırdığı Hücre Evlerinde saklandıkları,
- Ankesörlü telefonlarla iletişim kurdukları ve FETÖ soruşturmaları kapsamında haklarında kesinleşmiş hapis cezası ve aranma kaydı bulunduğu tespit edildi.

Operasyonlar sonucu:
- İlk belirlemelere göre yaklaşık 6 Milyon TL değerinde para ve muhtelif değerde ziynet eşyası ile
- Çok sayıda dijital materyal ve dokümana el konuldu.

Operasyonları gerçekleştiren Kahraman Polislerimizi tebrik ediyorum. Allah ayağınıza taş değdirmesin. Milletimizin duası sizinle.

FETÖ'nün Gaybubet evinden 6 milyon liralık döviz ve altın çıktı!

İzmir Terör Suçlarından sorumlu Başsavcı Vekili Necati Kayaközü koordinesinde FETÖ/PDY silahlı terör örgütüne yönelik yürütülen soruşturmalar kapsamında operasyon gerçekleştirildi. FETÖ/PDY Silahlı Terör Örgütü'nün güncel yapılanmasında faaliyet gösterdiği anlaşılan 27 şüphelinin ismi belirlendi. Esnaf yapılanmasında faaliyet yürüten 27 şüpheli ile haklarında yakalama kararı bulunan FETÖ/PDY Terör Örgütü mensuplarının yakalanmamak için tedbir uyguladıkları ve gizlilik içerisinde barındıkları Gaybubet olarak bilinen hücre evlerinde kalan 18 şüpheli olmak üzere toplam 45 şüphelinin yakalanmasına yönelik bugün operasyon düzenlendi. Yapılan operasyonlar neticesinde toplamda 36 şüpheli yakalanarak gözaltına alındı. 9 şüphelinin yakalamasına yönelik çalışmalar sürüyor.

GAYBUBET EVİNDE 6 MİLYON LİRALIK DÖVİZ VE ALTIN ÇIKTI

Ekipler tarafından adreslerde yapılan aramalarda 35 bin 940 Dolar, 27 bin 250 Euro, 16 bin 850 Türk lirası, 235 adet cumhuriyet altını, 13 adet bilezik, 6 adet tam altın, 1 adet yarım altın, 9 adet çeyrek altın 2 adet gram altın olmak üzere yaklaşık 6 milyon TL değerinde döviz ve altın ele geçirildi. Ayrıca çok sayıda dijital materyal ve örgütsel dökümana el konuldu.

Güncellenme Tarihi : 18.4.2024 10:39

İLGİLİ HABERLER