Dünya
  • 27.1.2020 12:08

ABD askerleri teröristlerle çay keyfi yaptılar

KAYNAK : YENİ AKİT

Terör örgütü PKK/YPG'nin Suriye'de arkasına saklandığı ABD askerleri işi daha da derinleştirdi. ABD ordusunun Irak-Suriye Özel Operasyonlar Ortak Görev Gücü sosyal medya hesabından, teröristlerle çay içtikleri anı paylaştı.

ABD ordusunun Irak-Suriye Özel Operasyonlar Ortak Görev Gücü resmi Twitter hesabı, Suriye'de PKK/YPG'li teröristlerle çay içtiği anları paylaştı.

Söz konusu paylaşımda, ''ABD ordusunun Irak-Suriye Özel Operasyonlar Ortak Görev Gücü 12 Ocak 2020'de Suriye'de topluluk üyeleri ve SDG ile bir araya geldi. ABD liderliğindeki koalisyon DEAŞ'ı ortadan kaldırma operasyonları devam ederken Suriye'de güçlü bir varlık gösteriyor.'' ifadeleri yer aldı.

Sözcü'nün haberine göre, geçtiğimiz cumartesi günü, ABD Merkez Kuvvetler Komutanı Frank McKenzie, Suriye'deki 5 ABD üssünü denetledi ve ardından da Ferhat Abdi Şahin ile görüştü.

Türkiye'nin kırmızı bültenle aradığı Şahin, görüşmede ABD'nin desteğinin süreceğine dair güvence istedi. Kenzie ise ''DEAŞ'a yönelik operasyonların süreceğini ve bölgenin korunmasına yardım edeceğini'' açıkladı.

Güncellenme Tarihi : 27.1.2020 12:09

İLGİLİ HABERLER