ABD Ortodoks Kilisesi Ayasofya kararını hazmedemedi

••2 dk okuma
ABD Ortodoks Kilisesi Ayasofya kararını hazmedemedi

Hızlı Özet

“Amerika Rum Ortodoks Kilisesi, Birleşmiş Milletler’e (BM) bir dilekçe sunarak, Ayasofya’nın camiye dönüştürülmesi kararından döndürülmesi için Türkiye’ye BM, UNESCO ve üye devletlerden baskı yapılmasını istedi.”






Amerika Rum Ortodoks Kilisesi, Ayasofya'nın camiye dönüştürülmesinin ardından, Türkiye'nin Ortodoks Hıristiyanlığın kültürel mirasını koruması için Birleşmiş Milletler'e dilekçe verdiğini duyurdu.



ABD Rum Ortodoks Kilisesi, Türkiye’nin Ayasofya’yı cami olarak ibadete açmasını hala hazmedebilmiş değil...



Amerika Rum Ortodoks Kilisesi, Birleşmiş Milletler’e (BM) bir dilekçe sunarak, Ayasofya’nın camiye dönüştürülmesi kararından döndürülmesi için Türkiye’ye BM, UNESCO ve üye devletlerden baskı yapılmasını istedi.



Başpiskoposluktan yapılan açıklamada, "Birleşmiş Milletler, UNESCO ve üye devletlerinden gelen uluslararası baskının Türkiye'yi (dünya mirası olan sit alanlarını) camiye dönüştürme kararından dönmesine motive edeceğini umuyoruz" ifadeleri kullanıldı.



"BU DURUM BİZİM İÇİN ÇOK AĞIR"



AP haber ajansına konuşan Amerika Başpiskoposu Elpidophoros, “Ayasofya, 15 yüz yıl önce Ekümenik Patrikliğin katedrali ve ilk kilisesi olarak inşa edildi. Bugün, Türkiye'nin Ayasofya'yı camiye dönüştürerek, Rum Ortodoks Hristiyan kültürel mirasının zimmetine geçirdiğini görüyoruz. Bu durum bizim için çok ağır" diye konuştu.



Başpiskoposuluğun avukatı Christina Hioureas ise, "Türkiye, tek taraflı olarak UNESCO sitelerinin statüsünü, yapısını ve adını değiştirerek Ortodoks Hıristiyanlar için özel bir önem taşıyan bu kültürel mirası koruma ve dini özgürlüklere saygı gösterme konusundaki uluslararası yükümlülüklerini ihlal etti" ifadelerini kullandı.



ABD Ortodoks Kilisesi: Türkiye nin Ayasofya kararından döneceğini umuyoruz #1


 



CUMHURBAŞKANI ERDOĞAN, 'GELEN TEPKİLER BİZİ BAĞLAMAZ' DEMİŞTİ



Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan daha önce, Ayasofya'nın ibadete açılmasına ilişkin yurt dışından gelen tepkilere ilişkin, "Yurt dışından gelen tepkilerin hiçbirisi bizi bağlamaz. Ayasofya'nın bu süreci bizim iç egemenlik meselemizdir. Bizim iç egemenlik meselemizle alakalı da kimsenin buraya herhangi bir müdahalede bulunması söz konusu olamaz" diye konuşmuştu.




Bu haber 607 kez görüntülendi.

İLGİNİZİ ÇEKEBİLİR

Fransa'daki ayaklanma 3 Avrupa ülkesine daha sıçradı
Gündem

Fransa'daki ayaklanma 3 Avrupa ülkesine daha sıçradı

Yüz binlerce kişi ayrı ayrı gösteriler için sokaklara dökülerek AB genelindeki hükümetler üzerinde baskı oluşturdu. Yaşam maliyetine karşı protestolar Belçika, İtalya, Portekiz ve Fransa'da sosyal medyada paylaşıldı.

Habervitrini11201 Görüntüleme
Azerbaycanlı ünlü doktor : Allahümme salli’ ile gelişmek olmaz. Gelişme dinde değil, fizikte ve bilimdedir.
Gündem

Azerbaycanlı ünlü doktor : Allahümme salli’ ile gelişmek olmaz. Gelişme dinde değil, fizikte ve bilimdedir.

Azerbaycan’da okullarda başörtüsü yasağı tartışmaları sürerken, ülkenin tanınmış doktorlarından Reşid Mahmudov’un açıklamaları tepki çekti. Yasağı açıkça destekleyen Mahmudov, Kur'an'da başörtüsüne dair bir hüküm bulunmadığını savunarak 14-16 yaşına kadar çocukların dinle ilgilenmesinin yasaklanması gerektiğini iddia etti.

Habervitrini13324 Görüntüleme
İsrail ordusuna çalışan Klodya Medina'ya  İstinyePark AVM’de protesto
Gündem

İsrail ordusuna çalışan Klodya Medina'ya İstinyePark AVM’de protesto

Sarıyer’de İstinye Park AVM’de, Filistin destekçisi olduğu belirtilen yaklaşık 20-25 kişilik grup, çifte vatandaş Klodya Medina’yı protesto etti. Tartışmanın büyük bir arbedeye dönüşmemesi için bölgeye güvenlik ve sağlık ekiplerinin sevk edildiği belirtildi.

Habervitrini9375 Görüntüleme
Boşanma davalarında 'habersiz kredi' detayı! Yargıtay kararını verdi
Gündem

Boşanma davalarında 'habersiz kredi' detayı! Yargıtay kararını verdi

Antalya'da görülen boşanma davasında, eşinden habersiz konut kredisi çeken erkek 'kusurlu' sayıldı, dosya Yargıtay'a taşındı. Yerel mahkemenin kararını bozan Yargıtay, kredi çekmenin tek başına kusur sayılamayacağına, borcun hangi amaçla kullanıldığının da değerlendirilmesi gerektiğine işaret etti.

Habervitrini11051 Görüntüleme