Dünya
  • 15.8.2015 12:32

ABD'li Müslümanlar Mısır için toplandı

Mısır'da darbe karşıtlarının toplandığı Rabiatul Adeviyye ve Nahda meydanlarına yönelik kanlı müdahalenin ikinci yılında, ABD'li bazı Müslüman gruplar, batılı ülkelerin Mısır'da yaşanan insan hakları ihlallerine karşı tepkisiz kaldığını savunurken, Türkiye'nin Mısır'daki demokrasiyi destekleyen nadir ülkelerden biri olduğunu söyledi.
ABD'li bazı Müslüman gruplar, Mısır'da 3 Temmuz 2013'te askerin yönetime müdahale etmesi sonucu başlayan gösterilerin ardından 14 Ağustos'ta Rabiatul Adeviyye ve Nahda meydanlarında toplanan darbe karşıtlarına yönelik kanlı müdahalenin ikinci yılını AA muhabirine değerlendirdiler.
ABD Müslüman Organizasyonları Konseyi (USCMO) Genel Sekreteri Usame Cemal, iki yıl önce Mısır'ın Rabia meydanında yaşanan katliamı "trajedi" olarak tanımlayarak olayların ikinci yıldönümünün insan hakları ihlalinin varlığına işaret ettiğini dile getirdi. Cemal, yüzlerce barışçıl gösteri yapan insanın öldüğü bu katliamları gerçekleştirenler hakkında hala bir soruşturma başlatılmamış olmasına dikkati çekerek, bu durumdan derin endişe duyduklarını ifade etti.
"Uluslararası toplumun bu büyük ihlal karşısındaki sessizliği ve tamamen bilmemezlikten gelmesi bizi daha çok hayal kırıklığına uğrattı. Böyle yaparak, Ortadoğu'daki insanlara demokrasinin önemli olmadığı mesajını vermiş oluyorlar," diyen Cemal, bu şekilde Mısır ve Ortadoğu'da demokrasi, insan haklarının korunması, ifade ve din özgürlüğünü isteyen insanlara yanlış bir mesajın iletildiğine dikkati çekti.
 

Güncellenme Tarihi : 18.3.2016 18:51

İLGİLİ HABERLER