Gündem
  • 19.4.2024 23:39

Adam Trump'ın yargılandığı mahkemenin önünde kendini yaktı

Adam, Trump davasının görüldüğü New York mahkemesinin önünde kendini ateşe verdi…

New York Polis Departmanı, adamın 37 yaşındaki Floridalı Max Azzarello olduğunu tespit etti ve onun hafta başında New York City'ye geldiğini söyledi.

Man who set self on fire outside Trump trial ID'd as Max Azzarello

New York Şehri İtfaiye Departmanı, bir kişinin yandığı yönündeki raporlara yanıt verdiğini ve durumu kritik olan bir hastayı New York Presbiteryen-Weill Cornell Tıp Merkezi'ne naklettiğini söyledi.

Man who set self on fire outside Trump trial ID'd as Max Azzarello

Cuma günü öğleden sonra yapılan brifingde NYPD, durumunun kritik olduğunu ve entübe edildiğini söyledi. Polis onun durumunu "çok kritik" olarak nitelendirdi ancak hala hayatta olduğunu söyledi.

Trump Trial Man Fire: 'I Am Max Azzarello...': Did Man On Fire Outside  Trump Courthouse Write A Final Message? | US News News - Times Now

Brifingde NYPD, Azzarello'nun parka girdiğini, bir kitap çantası açtığını ve kağıtları ve broşürleri dağıttığını, ardından kolluk kuvvetlerinin sıvı hızlandırıcı olduğuna inandığı şeyi kafasına döküp kendini ateşe verdiğini söyledi. Bir polis bariyerinin üzerine düştü ve siviller ve adliye görevlileri, yangını söndürmek için paltolar ve yangın söndürücüler kullanarak parka koştu. FDNY karşılık verdi, yangını söndürdü ve onu New York Presbiteryen'deki yanık ünitesine götürdü.

Sulaiman Ahmed on X: "BREAKING: MANIFESTO OF MAN WHO SET HIMSELF ON FIRE  OUTSIDE TRUMP TRIAL The man who self-immolated was distributing pamphlets  titled “The True History of the World”. He also

Yangına müdahale eden 4 polis memuru hafif yaralandı.

Polis ayrıca Azzarello'nun New York'a "haftanın başlarında" geldiğini de söyledi.

Bir yetkili, "Arabası 13 Nisan'da St. Augustine, Florida'da olacak. Yani 13 Nisan ile bugün arasında herhangi bir yere geldi" dedi. "Aile üyeleriyle konuştuk; onun New York'ta olduğundan bile haberleri yoktu."

Polis yetkilileri Azzarello'nun sosyal medyada bir açıklama yayınladığını doğruladı. Brifingde görevli bir yetkili, parka attığı kağıtları "komplo teorisi tarzı bir broşür gibi" olarak nitelendirdi.

Olay, Trump'ın duruşmasının yapıldığı mahkemeye yakın bir yerde gerçekleşmesine rağmen yetkililer, Azzarello'nun herhangi bir kişiyi veya grubu hedef alıyor gibi görünmediğini ve onun bir komplo teorisyeni gibi göründüğünü söyledi.

Collect Pond Park'taki olaya, CNN'in röportaj yaptığı bir konuk da dahil olmak üzere çok sayıda kişi tanık oldu.

Yetkililer, Cuma günü Donald Trump'ın tarihi susma davasının görüldüğü New York adliyesi önünde bir adamın kendini ateşe verdiğini ancak eylemin Trump'a yönelik olmadığını  söyledi.
Adam, eski bir ABD başkanının ilk ceza davasının görüldüğü adliye binasının dışına kurulan televizyon kameralarının gözü önünde birkaç dakika boyunca yandı.


Bir CNN muhabiri yayında "Tamamen kömürleşmiş bir insan görüyorum" dedi.
Yetkililer adamın hayatta kaldığını söyledi. New York İtfaiye Departmanı Komiseri Laura Kavanagh, "Kurbanın durumu kritik ancak hayatta ve entübe durumda" dedi.
Görgü tanıkları, adamın sırt çantasından broşürler çıkarıp havaya fırlattığını, ardından üzerine sıvı döküp kendini ateşe verdiğini söyledi. "Dünyanın Gerçek Tarihi (Perili Karnaval Sürümü)" başlıklı bu broşürlerden biri, "kötü milyarderlere" göndermeler içeriyordu ancak Reuters tanığının görebildiği bazı kısımlarda Trump'tan bahsedilmiyordu.


Yetkililer, yakın zamana kadar St. Augustine, Florida'da yaşadığını söyledikleri adamın Trump'ı veya davaya katılan diğer kişileri hedef alıyor gibi görünmediğini söyledi.
New York Polis Departmanı komiser yardımcısı Tarrik Sheppard bir basın toplantısında, "Şu anda onu bir tür komplo teorisyeni olarak etiketliyoruz ve oradan gidiyoruz" dedi.
Olay yerindeki görgü tanıkları ise olaydan rahatsız olduklarını ifade etti.
Adını vermeyi reddeden bir görgü tanığı Reuters'e "Bunu beyninizde işlemek bile zor" dedi.

Güncellenme Tarihi : 19.4.2024 22:50

İLGİLİ HABERLER