Gündem
  • 22.2.2020 17:41

Ahmet Hakan: Muhtemel darbeyi ilk onlar engelleyecek

Darbe söylemlerinin iyice ayyuka çıktığı şu günlerde Hürriyet yazarı Ahmet Hakan konuyla ilgili dikkat çeken bir yazı kaleme aldı. Hakan, olası bir darbe girişiminde ilk tepkiyi bekçilerin vereceğini bu nedenle bekçilere karşı düşmanlık yapıldığını yazdı.

"Türkiye'de darbe olabilir" söylemlerinin arttığı son dönemde Hürriyet yazarı Ahmet Hakan, nefret söylemiyle karşı karşıya olan bekçilerin önemini yazdı. Hakan bir arkadaşının "15 Temmuz gibi bir kalkışmaya karşı toplumu ayağa kaldıracak ve belki de ilk karşı tepkiyi verebilecek bir güç olabileceği için bekçileri istemiyorlar" dediğini aktardı ve "bekçi düşmanlığının arkasında böylesi bir amaç yatıyor olabilir" dedi.

Hürriyet gazetesi yazarı Ahmet Hakan'ın "Bu bir Atakan raconudur" isimli köşe yazısında, bekçiler ile ilgili kısmı şu şekilde;

Neden bekçilere düşmanlık yapılıyor?

BİR dostum dedi ki:

"15 Temmuz gibi bir kalkışmaya karşı toplumu ayağa kaldıracak ve belki de ilk karşı tepkiyi verebilecek bir güç olabileceği için bekçileri istemiyorlar."

Olaya hiç böyle bakmamıştım.

FETÖ hesaplarından tutun da BBC türü yayın organlarına kadar birçok mecranın hiç bıkmadan pompaladığı mübalağalı bekçi düşmanlığının arkasında böylesi bir amaç yatıyor olabilir gerçekten de.

Rapora da yansımıştı

Türkiye'de yakın bir dönemde darbe olacağını söyleyen CIA'ye bağlı düşünce kuruluşu RAND, yayımladığı raporunda, mahalle bekçiliği uygulamasına duyulan rahatsızlığı dile getirilmişti.

Güncellenme Tarihi : 22.2.2020 16:40

İLGİLİ HABERLER