Asayiş
  • 24.1.2020 09:20

Ajan Enver Altaylı’nın kızını bakın kim istemiş

KAYNAK : YENİ AKİT

FETÖ yöneticiliği ve casuslukla suçlanan eski MİT mensubu Enver Altaylı'nın kızını istemeye örgütün iki numaralı ismi Mustafa Özcan gitmiş. Damat Metin Can Yılmaz ise ifadesinde Özcan'la irtibatına ilişkin "Benimle görüşmeyi kabul etmesinin asıl sebebinin Enver Beyi tanıyor olabileceğidir" dedi.

Eski MİT’çi Enver Altaylı, FETÖ elebaşı Fetullah Gülen’e hitaben yazılan onca mektubuna rağmen iddianamedeki ifadesinde “Benim Fetullah Gülen ile hiçbir şekilde irtibatım olmadı” dese de, örgütün iki numaralı ismi olan ve “Türkiye İmamı” olduğu bilinen Mustafa Özcan ve yine tepe yöneticilerinden Bilal Ekşi ile irtibatını kabul etti.

Veryansın TV'nin haberine göre; Altaylı, FETÖ’nün yurtdışı yapılanmasına ilişkin bir kitap hazırlığı içerisinde olduğu iddiasıyla Bilal Ekşi ile temasta bulunduğunu öne sürerek, şunları söyledi:

“Ben Bilal Ekşili ile ilk bundan yaklaşık 10-13 yıl öncesinde tanıştım. Kendisi Türkiye’ye heyet getirip götürüyordu. Antalya’da bir heyet ile birlikte iken kendisini tanıdım. Ancak hiç irtibatım olmadı. Kitabım ile ilgili olarak kendisi ile son altı ay içerisinde irtibata ben geçtim. Bu iki şahıs haricinde hiçbir irtibatım yoktur.”

Mustafa Özcan ile 1990’lı yıllarda Süleyman Demirel’e Orta Asya konularında danışmanlık yaptığı dönemde tanıştığını belirten Altaylı, “Orta Asya Cumhuriyetlerinden çok sayıda öğrenci gelince yerleştirme problemi ortaya çıktı. Ben de bu konuda Süleyman Demirel’i bilgilendirdim. O da bana seninle Diyanetten birisi irtibata geçecek ve yardımcı olacak dedi. Beni arayan kişi Mustafa Özcan’dı. Bana bu öğrencilerin yurtlara yerleştirilmesinde yardımcı olacağını söyledi. Ben de bu konuda kendisine memnuniyet duyacağımızı söyledim. Sonuç olarak bu öğrenciler çeşitli yurtlara yerleştirildi. Mustafa Özcan İstanbul’da görev yapıyordu. Ancak ayda bir Ankara’ya bazı bürokratlarla ve siyasilerle görüşmek için geliyordu. Ben de kendisi ile Ankara’ya geldiğinde çok sık olmamak kaydıyla Ankara’da olduğumda zaman zaman görüşüyordum. Görüşme talebi Mustafa Özcan tarafından geliyordu. Benim hiçbir zaman bu şahısla görüşme talebim olmamıştır.”

Mustafa Özcan

Altaylı şöyle devam etti Özcan’la ilgili sözlerine:

“2005 yılında kızım Dilara’yı istemek için şu anki damadın Metin Can Yılmaz ve ailesi geldiğinde yanlarında Mustafa Özcan da vardı. Ancak ben ve eşim bu durumdan açıkçası çok rahatsız olduk. Her ne kadar rahatsız olsak da kızım bu evliliği istediği için rıza göstermek durumunda kaldık. Bu süreçten sonra çok nadir görüşmelerimiz oldu. Ben zaten Mustafa Özcan’ın bu tür bir faaliyet içerisinde olduğunu görünce temasımı kestim. Mustafa Özcan ile iddia edildiği gibi bu görüşmeleri yapmadım.”

‘Ben onu tarım’ demiş

Enver Altaylı’nın damadı Metin Can Yılmaz da ifadesinde, Mustafa Özcan’la olan tanışıklığını ve evliliğini şöyle anlattı:

“Mustafa Özcan isimli şahsı tanırım. Ben Dilara Altaylı ile evlenmeye karar verdikten sonra kendim ile ilgili olarak her şeyi kendisine anlattım. Cemaat sohbetlerine gidip geldiğimi, bu yapı içerisinde olduğumu açık ve samimi olarak söyledim. Dilara hanım da benim anlattıklarımı babası Enver Beyle paylaşmış, Enver Bey de kendisine ‘Ben onların büyük abilerinden Mustafa Özcan’ı tanırım’ demiş.”

Evlilik planını ve kız istemeye gidileceğini Ali Can isimli örgüt abisi ile paylaştığını anlatan Yılmaz, ifadesine şöyle devam etti:

“O da bana kız istemeye Mustafa Abi’yi götürsek nasıl olur dedi. Ben de kendisine hiçbir mahsuru olmadığını, böyle bir şeyin olabileceğini söyledim. Bunun üzerine ben ve ailem kız isteme için Antalya-Manavgat’a gittik. Biz kız isteme merasiminden bir gün önce Manavgat’a gitmiştik. İsteme yapılacağı gün Ali Can ile birlikte Mustafa Özcan da geldi, aileler bir araya geldi. Bir masa etrafında toplanılmıştı. Bu sırada Ali Can Kuranı Kerim okudu. Sonrasında Mustafa Özcan kız istemeyi yaptı…

Enver Bey Mustafa Özcan’ın kız isteme merasimine katılacağını biliyordu. Ben aileye geleceği konusunda bilgi vermiştim. Ben Mustafa Özcan ile evlenene kadar hiç görüşmedim. Evlendikten kısa bir süre sonra da yurt dışına çıktım. Ancak ziyaret amaçlı Türkiye’ye geldiğimde Ali Can abi ile görüşüyordum. Bu görüşmelerin yanlış hatırlamıyorsam birkaç tanesinde 'seni Mustafa Abi’nin yanına götüreyim, hem de ziyaret etmiş oluruz' dedi ben de bunu kabul ettim ve birkaç kez Mustafa Özcan’ı ziyarete gittik.

‘Benimle görüşmeyi kabul etmesinin asıl sebebi...

Mustafa Özcan’ın benimle görüşmeyi kabul etmesinin asıl sebebinin eşim Dilara hanımın babası Enver Beyi tanıyor olabileceğidir. Ayrıca Ali Can Abinin de seni görüştüreyim demesinin asıl sebebinin ise bizim üzerimizden Mustafa Özcan ile irtibat kurarak kendi konumunu veya yerini sağlamlaştırmaya çalışması olarak görmekteyim. Mustafa Özcan ile ben Sema Hastanesinde görüştüm. Bu görüşmelerde sadece havadan sudan sohbetler yapıldı. Herhangi özel bir durum söz konusu olmamıştır.”

 

Güncellenme Tarihi : 24.1.2020 09:28

İLGİLİ HABERLER