Gündem
  • 3.12.2021 11:37

AK partili eski bakan Güldal Akşit hayatını kaybetti

Eski Devlet Bakanı, AK Parti Kurucu Üyesi Güldal Akşit 61 yaşında hayatını kaybetti. Akşit bir süredir Ankara'da koronavirüs tedavisi görüyordu.AK Parti Genel Başkan Danışmanı Güldal Akşit, bir süre önce Ankara'da İbn-i Sina Hastanesi'nde tedavi altına alındı. AK Parti'nin kurucu üyelerinden olan Akşit, tedavi gördüğü hastanede bu sabah hayatını kaybetti. İçişleri Bakanı Süleyman Soylu, Twitter hesabından yaptığı açıklamada, "Bakanımız, Genel Merkez Kadın Kolları Başkanımız; yol arkadaşımız, dava ve çalışma arkadaşımız, Güldal Akşit Ablamızın hakkın rahmetine kavuştuğunu öğrendik. Güldal Ablamıza Allah'tan rahmet; ailesi ve yakınlarına başsağlığı diliyorum. Mekanı cennet, makamı ali olsun inşallah" dedi.

BAKAN SOYLU CANLI YAYINA BAĞLANDI: BİZE ÖRNEK OLMUŞTUR

Bakan Soylu, CNN TÜRK yayınında "Koronavirüs tedavisi görüyordu ve entübe durumdaydı. Birlikte mesai arkadaşlığı yaptık, dava arkadaşımızdı. Birlikte önemli çalışmaların altına imza attık ve Bakanlık yaptığı dönemde de bir devlet ciddiyetini, ailesinden gelen üstün sadakati ülkemize sürekli olarak göstermiştir. Ortaya koyduğu bakış, şuur, sahiplenme ve meseleler konusundaki soğukkanlılığı bize örnek olmuştur. Allah rahmet eylesin, Allah mekanını cennet eylesin. Milletimize baş sağlığı dileklerimi iletiyorum. Bizim görev alanımızla ilgili de dönem dönem tembihleri o kadar güzel bir üslupla ifade ederdi ki... Nezaket, tavrı, anlayışı, yumuşak üslubu bizim için hangi ortam olursa olsun kendimize ait sorumluluğa iter. Gönül kırmazdı. Gönül kırmamanın zor olduğu bir yerde bunu başarmıştır" dedi.

TAZİYE MESAJLARI

NUMAN KURTULMUŞ: MEKÂNI CENNET OLSUN

AK Parti Genel Başkanvekili Numan Kurtulmuş, "Mütevazı, çalışkan, ülke ve millet sevdalısı, kıymetli dava arkadaşımız, iyi insan Güldal Akşit hanımefendiye Allah'tan Rahmet, ailesine ve camiamıza sabırlar diliyorum. Mekânı cennet olsun" mesajını paylaştı.

AİLE VE SOSYAL HİZMETLER BAKANI DERYA YANIK:

Partimizin kurucularından, 2001 yılından bu yana kardeşlik hukukumuzun devam ettiği, eski Bakanlarımızdan Güldal Akşit Hanımefendi'yi kaybetmenin derin üzüntüsü içindeyim.

Gayretle ve samimiyetle büyük emek verdi AK Parti davasına... Kendisini unutmayacağız. Ruhu şâd olsun.

DIŞİŞLERİ BAKANI MEVLÜT ÇAVUŞOĞLU:

AK Partimizin kurucu üyesi, Bakanımız, yol ve dava arkadaşımız Güldal Akşit hanımefendinin vefatının üzüntüsü içerisindeyiz. Merhumeye Allah’tan rahmet diliyorum. Mekanı cennet, makamı âli olsun. Başımız sağolsun.

KÜLTÜR VE TURİZM BAKANI MEHMET NURİ ERSOY:

AK Parti'nin kurucu üyesi, önceki dönem Bakanlarımızdan Güldal Akşit'in vefatını derin bir üzüntüyle öğrendim.

Merhumeye Allah'tan rahmet; ailesine ve tüm yakınlarına başsağlığı diliyorum. Mekânı cennet olsun.

TİCARET BAKANI MEHMET MUŞ:

Turizm ve Devlet Eski Bakanımız Sayın Güldal Akşit hanımefendiye Cenâb-ı Allah'tan rahmet; ailesine ve sevenlerine başsağlığı diliyorum. Mekânı cennet olsun.

Güncellenme Tarihi : 3.12.2021 11:40

İLGİLİ HABERLER