Gündem
  • 21.2.2020 22:13

Akşener ile Osman Kavala akraba çıktı

İYİ Parti Genel Başkanı Meral Akşener'in, 15 Temmuz darbe girişimi soruşturması kapsamında tutuklu bulunan Osman Kavala ile akraba olduğu iddia edildi.

15 Temmuz darbe girişiminde rolü olduğu gerekçesiyle cezaevinde tutuklu bulunan Osman Kavala'nın ilginç bir bağlantısı ortaya çıktı.

EN MÜLAYİM KUZENİMİZDİR

9 Eylül 2013'te Aydan Bozok ve Burak Bölükbaşı'nın nikah törenine katılan İyi Parti lideri Meral Akşener'in, hemen yanındaki Osman Kavala için “En mülayim kuzenimizdir” dediği görülüyor.

Daha önce Kavala, kendisine sorulan bu akrabalık ilişkisi için “Teyze çocukları değiliz ama ortak kuzenlerimiz var” demişti.

Milliyet Gazetesi'nin o dönem yapığı haberde de şu ifadeler kullanılmış: “Bodrum Belediyesi Evlendirme Memuru Sibel Kayhan’ın kıydığı nikâhta damadın şahitliğini, baba Enis Bölükbaşı’nın kuzeni olan TBMM Başkanvekili Meral Akşener, Osman Kavala ve İdris Bölükbaşı yaptı.”

ÜÇ KUZEN DAMADIN ŞAHİTLİĞİNİ YAPIYORUZ

Görüntülerde nikâh kıyıldıktan sonra Memur Kayhan, evlilik cüzdanını Meral Akşener’in vermesini istiyor. Akşener, öncelikle çifte mutluluklar dileyip, “Üç kuzen olarak damadın şahitliğini yapıyoruz. En mülayim kuzenimiz Osman Kavala. Ben de damadın babasının anne tarafından kuzeniyim. Bu durumda politikacı bir görümceniz oldu” ifadelerini kullanıyor.

Kavala ve Akşener'in hangi aralıklarla görüştüğü, darbe gecesi irtibata geçip geçmedikleri ise bilinmiyor.

Güncellenme Tarihi : 21.2.2020 19:21

İLGİLİ HABERLER