Gündem
  • 21.1.2020 09:51

Akşener'den güldüren sözler! "Erdoğan geri getirecek"

KAYNAK : YENİ AKİT

İYİ Parti Genel Başkanı Meral Akşener, Türkiye'de Cumhurbaşkanlığı Hükümet Sistemi'nin işlemediğini söylerken parlamenter sisteme ise geri dönüleceğini iddia etti.

İyi Parti Genel Başkanı Meral Akşener, partililerle bir araya geldiği toplantıda parlamenter sistemin geri döneceğine ilişkin iddialarda bulundu.

İyileştirmiş parlamenter sistemin gelmesi gerektiğini ve Cumhurbaşkanlığı Hükümet Sistemi'nin Türkiye'de işlemediğini belirten Akşener, "İyileştirilmiş parlamenter sisteme göreceksiniz Türkiye buna geçecek. Çünkü Cumhurbaşkanlığı Hükümet sistemi malesef Türkiye'de tutmadı. İnsanlar nefes alamıyor. Her şey tek kişinin iki dudağı arasında. Zaman zaman öyle şeyler gazetelerde okuyoruz ki birinin kafasına taş düşse bu da sayın Erdoğan'dan biliniyor. O tek adam sistemi bunu getiriyor doğal olarak. Düşünülmüyor ki Cumhurbaşkanı oradaki bir meseleyi bilemez diye. Çünkü her konuda kendisinin karar verme gibi bir durum var" dedi.

Meclis'in yüzüncü yıl kutlamalarının yapılacağı 2020 yılında eski yetki ve etkisine sahip olmadığına yönelik değerlendirmelerle sözlerine devam eden Akşener, "Parlamentonun yetkileri, etkisi gitti. Gazi Meclis'in 100'üncü yaşı kutlanacak. Milletvekillerimizin İYİ Parti Milletvekillerinin iyi çalışması var ama karar alma mekanizmaları içinde artık Meclis yok" ifadelerini kullandı.

"Erdoğan'ın talebi ile değişecek"

Ayrıca iyi çalışılması halinde ve gayet edilmesi halinde parlamenter sistemin Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan'ın talebi üzerine bu sistemin değişeceği iddiasını gündeme taşıyan Akşener, "Parlamenter sistemi İYİ Partililer anlatmaya devam ederse çalışırsa buraya not düşüyorum kesinlikle bizatihi sayın Erdoğan'ın talebiyle bu konuya Türkiye adım atacak. Ama bizim bu konuda sürekli olarak gayret göstermemiz lazım" diye konuştu.

Güncellenme Tarihi : 21.1.2020 09:44

İLGİLİ HABERLER