Asayiş
  • 19.2.2021 14:50

Amcasını öldürüp ceset parçalarını çöpe atmıştı!

Başakşehir'de silahla vurulduktan sonra parçalanan cesedi çöp konteynerinde bulunan Rifat Rıza Öztürk'ün ölümüne ilişkin yeğeni ve 3 arkadaşının yargılandığı davada esas hakkındaki mütalaa açıklandı.

Bakırköy 2. Ağır Ceza Mahkemesi'ndeki duruşmaya tutuklu sanık Fahrettin Öztürk katılırken, maktul Rifat Rıza Öztürk'ün ailesi ve taraf avukatları da hazır bulundu. Söz verilen maktul Rıfat Rıza Öztürk'ün eşi "Çocuklarımın ve benim psikolojim bozuldu. İki sanığın da en ağır şekilde cezalandırılmasını istiyorum." dedi.

İstanbul Başakşehir'de parçalanan cesedi çöp konteynerinde bulunan Rifat Rıza Öztürk'ün ölümüne ilişkin yeğeni ve 3 arkadaşının yargılandığı davada esas hakkındaki mütalaa verildi. Duruşmada konuşan maktulün kızı Sümeyye Öztürk "Benim babam parçalandı, bir hafta boyunca parçaları toplandı, elleri olmadan gömüldü" dedi.

Bakırköy 2. Ağır Ceza Mahkemesi'ndeki duruşmaya tutuklu sanık Fahrettin Öztürk katılırken, maktul Rifat Rıza Öztürk'ün ailesi ve taraf avukatları da hazır bulundu. Duruşmada söz alan Meryem Öztürk "çocuklarımın ve benim psikolojimiz bozuldu. İkisinin de en ağır şekilde cezalandırılmalarını istiyoruz" diye konuştu.

'BENİM BABAM PARÇALANDI'

Sanıkların en ağır şekilde cezalandırılmalarını istediğini belirten Sümeyye Öztürk ise "Benim babam parçalandı, bir hafta boyunca parçaları toplandı, elleri olmadan gömüldü" dedi.

ÜZERİNDE TOMAR HALİNDE PARA BULUNDURUYORDU

Savcının esas hakkındaki mütalaasında toplanan delillerin değerlendirilmesi ve yapılan yargılama neticesinde maktul Rıfat Rıza Öztürk'ün sanık Fahrettin Öztürk'ün amcası olduğu sanık Fahrettin'in ve maktulün Başakşehir Demirciler sitesinde bulunan maktulün ortağı olduğu aile şirketinde çalıştıkları anlatıdı. Sanık Fahrettin Öztürk'ün iş yerinde işçi olduğu maktulün iş seyahatlerinde olduğu zamanda yapılacak acil harcamalarda kullanılmak üzere kiralık kasa hesabının açıldığına ve hesabın sanık Fahrettin'in üzerine yapıldığına yer verildi. Tanık beyanlarından anlaşılacağı üzere sanık Fahrettin'in özel hayatında geliriyle orantısız işlemler yaptığı, üzerinde tomar halinde para bulundurduğu hesabın kendi üzerinde olmasından faydalanan sanık Fahrettin Öztürk'ün yaşantısını bu hesaptan finanse ettiği değerlendirildi.

KEŞİFLİ VE PLANLI

Maktul Rıfat Rıza Öztürk'ün sanık Fahrettin Öztürk'e şahsi parasıyla kendisine gayrimenkul gibi yatırım araçları alacağından bahsetmesi üzerine sanıkların dernek için ve dernek lokalin de birlikte harcadığı paraların ortaya çıkmasını önlemek amacıyla maktulü öldürmek için plan yaptıkları anlatıldı.

Mütalaada, Rıfat Rıza Öztürk'ün çoğunlukla iş yerine toplu taşıma ile gidip gelmesine rağmen sanık Fahrettin Öztürk'ün olaydan birkaç gün öncesinden beri maktulü evinden alıp bıraktığı ve olay günü sabahında ısrarla kaldırmak için aradığı, tanık ifadelerinde de bahsedildiği üzere sanık Ferhat Öztürk'ün olay yerine olay tarihinde önce gelmesi bu durumun da keşif amaçlı olduğu kaydedildi

YALNIZ KALDILAR

Sanık Fahrettin Öztürk'ün Kadıköy Motosiklet Derneği'nde gördüğü silahı diğer sanık Ferhat Yılmaz'a bir şekilde temin ettirdiği, olay günü iş yeri çalışanlarının mesai bitimi ve işyerini terk etmelerinden sonra sanık Fahrettin'in maktul Rıfat Rıza Öztürk ile yalnız kaldığı anlatıldı.

CESEDİNİ PARÇALARA AYIRARAK VALİZE VE TORBAYA KOYDULAR

Fahrettin Öztürk'ün ruhsatsız silahla maktulün baş kısmına silahla ateş ederek vurduğu sonrasın da olayı bilen dernek başkanı sanık Ferhat Yılmaz'ı arayarak iş yerine çağırdığı ve sanık Ferhat Yılmaz'ın yanına torba alarak taksi ile dikkat çekmemek için sanık Fahrettin'in belirttiği iş yerine yakın yere geldiği belirtildi. Ardından Fahrettin Öztürk'ün aracıyla giderek Ferhat Yılmaz'ı alarak iş yerine getirdiği burada sanıkların maktulün cesedini parçalara ayırarak iş yerinde bulunan valize ve Ferhat Yılmaz'ın getirdiği torbaya koyarak aracın içerisine yerleştirildikleri kamera görüntü tutanağından durumun tespitinin yapıldığına yer verildi. Ceset parçalarının viyadükten atıldığı ve bazı parçaların iş yerine götürüldüğü aktarıldı.

KAĞIT TOPLAYACILARI TARAFIN BULUNDU

Tüm sanıkların araçla cesedin parçalarının bulunduğu poşetleri yakın bölgedeki çöp konteynırlarına attıkları ifade edilen mütalaada, bunların da kağıt toplayıcıları tarafından bulunduğu anlatıldı.

Mütalaanın sonunda Fahrettin Öztürk ve Ferhat Yılmaz'ın "Tasarlayarak ve Bir suçu gizlemek, delillerini ortadan kaldırmak veya işlenmesini kolaylaştırmak ya da yakalanmamak amacıyla kasten öldürme" suçundan ağırlaştırılmış müebbet hapsi, ruhsatsız silah bulundurma suçundan da 3 yıla kadar hapsi istendi. Sanıklar Fatih Demir ve Turgut Kundakçı'nın ise "suç delillerini yok etme, gizleme veya değiştirme" suçundan 6 aydan 5 yıla kadar hapisleri istendi.

'ALLAHIN GAZABINA UĞRA FAHRETTİN'

Mahkeme heyeti, sanık avukatlarına mütalaaya karşı esasa ilişkin beyanda bulunmak üzere gelecek celseye kadar süre verilmesine karar vererek duruşmayı erteledi. Acılı eş Meryem Öztürk duruşmadan çıkarken "Allah'ın gazabına uğra Fahrettin" diye bağırdı.

Bakırköy Cumhuriyet Başsavcılığınca hazırlanan iddianamede, sanık Fahrettin Öztürk'ün, İkitelli Organize Sanayi Bölgesi'nde amcası Rifat Rıza Öztürk'ün ortağı olduğu aile şirketinde işçi olarak çalıştığı belirtilmişti.

İddianamede, 26 Şubat 2019'da mesai bitimiyle çalışanların iş yerinden ayrılmasının ardından Rifat Rıza Öztürk ile tartışma yaşayan sanık Fahrettin Öztürk'ün, silahla banyoda abdest alan maktule ateş ettiği, sanıkların öldüğünden emin olmadıkları maktulün boğazını bıçakla kestikten sonra öldürme eyleminin delillerini gizlemek amacıyla cesedi 6 parçaya ayırarak valiz ve poşetlere koydukları anlatılmıştı.

İddianamede, sanıklar Fahrettin Öztürk ve Ferhat Yılmaz'ın araca yükledikleri ceset parçalarından bazılarını, Yavuz Sultan Selim Köprüsü'nü geçtikten sonra durdukları viyadükten attıkları, daha sonra Kadıköy'deki lokale giderek olayı diğer sanıklar Fatih Demir ve Turgut Kundakçı'ya anlattıkları ifade edilmişti.

Sanıkların ayak parçalarının bulunduğu poşeti Kadıköy'de, diğer kısımları da farklı yerlerdeki çöp konteynerlerine attıkları belirtilen iddianamede, Fahrettin Öztürk ve Ferhat Yılmaz'ın "canavarca hisle veya eziyet çektirerek kasten öldürme", "suç delillerini yok etme, gizleme veya değiştirme" ve "Ateşli Silahlar ve Bıçaklar ile Diğer Aletler Hakkında Kanun'a muhalefet" suçlarından ayrı ayrı ağırlaştırılmış müebbet ile 1,5 yıldan 8 yıla kadar hapisle cezalandırılması istenmişti.

İddianamede ayrıca Fatih Demir ile Turgut Kundakçı'nın da "suç delillerini yok etme, gizleme veya değiştirme" suçundan altışar aydan beşer yıla kadar hapisle cezalandırılması talep edilmişti.

Güncellenme Tarihi : 19.2.2021 16:14

İLGİLİ HABERLER