Dünya
  • 8.10.2019 01:14

Amerika bozuldu!.. İngiltere'den Türkiye'nin operasyonuna tam destek

'İngiltere ABD'ye resti çekti! Türkiye'nin harekâtına destek verdi'

ABD Dışişleri Bakanı Pompeo'nun Türkiye'nin Suriye operasyonuna karşı İngiltere Dışişleri Bakanı ile görüştüğü duyuruldu. İngiltere'nin ise Türkiye'yi desteklediği ve Pompeo'ya operasyonun haklı sebeplere dayandığını söylediği bildirildi.

ABD'nin Türkiye'nin Fırat'ın doğusuna yönelik harekâtını engellemeye yönelik girişimleri sürüyor.

ABD Dışişleri Bakanı Mike Pompeo, bugün İngiliz mevkidaşı Dominic Raab ile Türkiye'nin harekât hazırlığını görüştü.

Rusya Araştırmaları Enstitüsü'nün iddiasına göreyse Trump Londra'dan eli boş döndü. Habere göre İngiltere Dışişleri Bakanı Raab, Türkiye'nin operasyonunun haklı sebeplere dayandığını söyledi.

Resim

ABD Dışişleri Bakanı Pompeo'nun Türkiye'nin Suriye operasyonuna karşı İngiltere Dışişleri Bakanı ile görüştüğü duyuruldu. İngiltere'nin ise Türkiye'yi desteklediği ve Pompeo'ya operasyonun haklı sebeplere dayandığını söylediği bildirildi.

AB Dışişleri Yüksek Komiseri Federica Mogherini'nin sözcüsü Maja Kocijancic, "Bölgedeki çatışmaların ve düşmanlıkların yeniden başlatılmasının, "Suriye halkının çektiği acıyı daha da şiddetlendireceği, krizin çözümü çabalarına da darbe vuracağını" belirtti.

"Türkiye'nin meşru kaygısını biliyoruz ama..."

Operasyonun yeni göçlere de neden olabileceği uyarısında bulunan Maja Kocijancic, konunun bugün Lüksemburg'da yapılacak AB Dışişleri Bakanları toplantısının gündemine alındığını da sözlerine ekledi: "Sivillerin korunması ve bölge genelinde insani yardım kuruluşlarının erişiminin sağlanması için düşmanlıkların durmasını istiyoruz. Türkiye'nin güvenliği konusundaki meşru kaygılarını biliyoruz. Ama her zaman, bölgedeki sorunların kalıcı çözümünün askeri yollardan olamayacağını da söyledik" dedi.

Fransa: "Endişe duyuyoruz"

Fransa Dışişleri Bakanlığı, Türkiye'nin Fırat'ın doğusuna düzenlemesi beklenen operasyonla ilgili bir açıklama yaparak, "Türkiye'nin Suriye’nin kuzeydoğusunda tek taraflı askeri operasyon düzenleyeceği haberinden derin endişe duyuyoruz. Türkiye'yi, parçası olduğu "IŞİD’e Karşı Küresel Koalisyonun" çıkarlarına aykırı bir girişimden kaçınmaya çağırıyoruz" dedi.

Fransa Dışişleri Bakanlığı sözcülüğünden yapılan açıklamada, tek taraflı herhangi bir girişimin, insani olarak önemli sonuçları olabileceğine ve mültecilerin geldikleri topraklara "güvenli ve gönüllü olarak" geri dönmeleri için şartları ortadan kaldıracağına dikat çekildi.

Güncellenme Tarihi : 8.10.2019 01:33

İLGİLİ HABERLER