Dünya
  • 25.5.2022 00:56

Amerika'da okulda katliam!.. 19 çocuk bir öğretmen öldürüldü

Teksas'ın Uvalde kentinde Salı günü bir ilkokula düzenlenen silahlı saldırıda 19 öğrenci ve iki öğretmen hayatını kaybetti.

18 yaşındaki Salvador Ramos, Uvalde'deki Robb İlkokuluna gitmeden önce büyükannesini vurdu;  yakındaki sınır devriye ajanlarını bir çatışmaya sokmak;  sonra kendini okulun içinde barikat kurarak 14 öğrenciyi ve bir öğretmeni öldürdü

ABD'nin Teksas eyaletinde yer alan Uvalde ilçesinde bulunan Robb İlköğretim Okulu'na silahlı saldırı düzenlendi.Teksas Valisi Greg Abbott yaptığı açıklamada, saldırıda 14 çocuk ve 1 öğretmenin hayatını kaybettiğini ifade ederek, saldırganın 18 yaşında olduğunu ve öldüğünü aktardı.Abbott, saldırganın güvenlik güçleri tarafından vurularak etkisiz hale getirildiğine inandıklarını ifade etti.

Olay yerindeki bir videoda, Vali Greg Abbott tarafından Salvador Ramos olarak adlandırılan şüpheli silahlı kişinin okula yaklaştığı ve arka planda silah sesi gibi bir sesin duyulduğu görülüyor.

Teksas Valisi Greg Abbott, saldırganın 18 yaşındaki Salvador Roma olduğunu söyledi ancak daha sonra adın Salvador Ramos olduğu netlik kazandı.

Teksaslı saldırganın Salvador Ramos olduğu belirlendi.

Robb İlköğretim Okulu'ndan öğrencilerin vurulduktan sonra alınmak üzere nakledildiği Ssgt Willie de Leon Civic Center'ın dışında telefonda konuşurken bir kadın ağlıyor.

Uvalde Belediye Başkanı Don McLaughlin, durumun çok kötü olduğunu belirterek, çocukların aileleri ile iletişime geçmeye çalıştıklarını aktardı.Olay yerinde çok sayıda ambulans ve polis sevk edilirken, bölge güvenlik çemberine alındı.
Katil, katliamdan bir saat önce bir yabancıya saldırı planladığını ima eden bir mesaj attı ve TikTok'ta 'çocuklar gerçek hayatta korksun' diyen bir video yayınladı.
Abbott, elinde tabanca ve muhtemelen bir tüfek bulunan Ramos'un, durumu henüz bilinmeyen büyükannesini okula gitmeden önce vurduğunu iddia etti.

Güncellenme Tarihi : 25.5.2022 10:01

İLGİLİ HABERLER