Dünya
  • 11.9.2019 20:43

Amerika'dan adaya korkunç bombardıman

ABD Hava Kuvvetleri, Irak’ta “IŞİD’in istila ettiği adayı” bombaladı..

ABD Hava Kuvvetleri, IŞİD savaşçılarının “istila ettiğini” belirttiği adaya halı bombardımanı gerçekleştiren savaş jetlerini gösteren bir video yayımladı.

Videoda küçük, ağaçlarla kaplı Irak’ın Selahaddin bölgesinde bulunan Qanus adasında arka arkaya bir dizi büyük patlamanın gerçekleştirildiği görülüyor.

IŞİD’i bozguna uğratmak için ABD liderliğinde kurulan koalisyon adına konuşan sözcü, salı günü gerçekleştirilen saldırıların Cezire çölüyle Musul bölgesi arasında hareket eden IŞİD güçlerinin “önemli geçiş merkezini” yok etmeyi amaçladığını söyledi. Hava saldırısını Irak kuvvetlerinin kara operasyonu izledi.

Sözcü Twitter’dan yaptığı paylaşımda bombardımanın F15 ve F35 savaş jetleriyle gerçekleştirildiğini ve jetlerin “DAEŞ’in istila ettiği adaya” 36 bin kilogramlık bombalar attığı bilgisini ekledi.

Tümgeneral Eric T. Hill, “DAEŞ’in Kanus Adası’nda gizlenme kabiliyetine izin vermiyoruz. Ortaklarımızın kuvvetlerinin bölgeye istikrar getirmeye devam etmesi için koşulları oluşturuyoruz” dedi.

Videoda görülene benzer geniş bombardıman saldırıları, IŞİD halifeliğinin bu yıl mağlup edilmesinden bu yana, nispeten nadiren gerçekleşiyordu fakat terör örgütü halihazırda Irak’ın bölgelerinde yeniden bir araya geliyor.

IŞİD 2014’teki hızlı yükselişinin başlangıcında olduğu gibi yerel siyasetçileri, kabile liderlerini, güvenlik yetkililerini ve tabii Irak hükümetiyle birlikte hareket ettiğini düşündüğü herhangi birini hedef alan suikastlar düzenliyor.

IŞİD’i mağlup etmek için oluşturulan ABD liderliğindeki görev yeniden dirilen IŞİD bölgelerini takip etmek için Irak kuvvetleriyle birlikte hareket etmeye devam ediyor.

Güncellenme Tarihi : 11.9.2019 20:48

İLGİLİ HABERLER