Gündem
  • 9.8.2024 17:24

Amerikan savcılar :ABD Başkanı Joe Biden'ın oğlu Hunter Biden milyonlarca dolar rüşvet aldı

Savcılar, Biden'ın oğlunun Rumen iş adamından milyonlarca dolar aldığını söylüyor

Savcılara göre Gabriel Popoviciu, ABD hükümet kurumlarının kendisine yönelik Romanya rüşvet soruşturmasını araştırmasını istiyordu ve bunun hukuki sorunlarına son vereceğini umuyordu.

ABD Başkanı Biden'ın oğlu Hunter Biden'a 3 suçlama yöneltildi

WASHINGTON, 8 Ağustos. /TASS/. ABD özel savcılık bürosu, ABD Başkanı Joe Biden'ın oğlu Hunter Biden'ı, ABD'deki çıkarlarını desteklemek amacıyla bir Rumen iş adamından birkaç milyon dolar almakla suçladı.

Genç Biden'ın vergi kaçırma davasında mahkemeye sunulan bir dosyaya göre, savcılık, 2015-2017 yılları arasında Hunter Biden ve iş ortaklarının "ABD politikasını ve kamuoyunu etkilemeye çalışan" bir Rumen iş adamından yaklaşık 3,1 milyon dolar aldığına dair delilleri sunacak. ABC News, bu iş adamının Rumen soruşturmacılar tarafından yolsuzlukla suçlanan Gabriel Popoviciu olduğunu belirtti.

Joe Biden'ın oğlunun fotoğrafları sızdı - Son Dakika Dünya Haberleri | NTV  Haber

Savcılara göre, Popoviciu ABD hükümet kurumlarının karşı karşıya olduğu Romanya rüşvet soruşturmasını araştırmasını istedi ve bunun hukuki sorunlarına son vereceğini umuyordu. Mahkeme dosyası, Biden'ın kendisine yardım etmeyi kabul ettiğini gösteriyordu. Popoviciu 2017'de yedi yıl hapis cezasına çarptırıldı.

Savcılar ayrıca Biden'ın Ukrayna'nın Burisma ve Çin'in CEFC adlı iki yabancı enerji şirketiyle olan bağlarına dair kanıtları sunmayı planlıyor. Ancak, Biden'ın bu şirketlerden milyonlarca dolar karşılığında herhangi bir çalışma yapmadığını belirttiler.

Hunter Biden, 2016-2020 yılları arasında 1,4 milyon dolar vergi ödemediği iddiasıyla üç ağır vergi suçlaması ve ek kabahatlerle karşı karşıya.

Güncellenme Tarihi : 9.8.2024 17:41

İLGİLİ HABERLER