Spor
  • 8.11.2019 01:44

Anadolu Efes, yunanistan'da fark attı

Turkish Airlines EuroLeague'in 7. maç döneminde temsilcilerimizden Anadolu Efes, deplasmanda karşılaştığı Olympiacos'u 86-67 mağlup ederek 7. maçındaki 5. galibiyetini aldı.

Turkish Airlines EuroLeague'in 7. maç döneminde temsilcilerimizden Anadolu Efes, Yunanistan deplasmanında Olympiacos ile karşı karşıya geldi.

Anadolu Efes, deplasmanda flaş bir skora imza atarak rakibini 86-67 mağlup etti.

Bu karşılaşma öncesi rakibine karşı oynadığı son 6 maçın 5'ini kaybeden temsilcimiz, bu sonuçla önemli bir galibiyet alırken toplamda da bu sezon 7. maçında 5. kez kazanmayı başardı. Olympiacos ise 7. maçındaki 5. yenilgisini aldı.

Temsilcimizde Vasilije Micic 27 sayıyla maçın en skorer ismi olurken Shane Larkin de 24 sayı üretti. Efes'te Dunston ve Beaubois da 10'ar sayıyla maçı tamamladılar.

Olympiacos'ta Brandon Paul 15 sayıyla takımının en skoreri olurken Georgios Printezis 14, Nikola Milutinov 10 sayıyla oynadı.

MAÇTAN BÖLÜMLER

Karşılaşmaya Nikola Milutinov ve Vassilis Spanoulis'in sayılarıyla etkili başlayan Olympiacos, 7:04 kala 9-4'lük üstünlüğü yakaladı. Rakibine Micic'in üçlükleriyle cevap veren temsilcimiz, 6:13 kala 9-10 ile öne geçti. Üstünlüğü yeniden yakalayan Olympiacos, 3:01 kala Spanoulis'le skoru 16-13 yaptı. Kalan bölümde 3 sayılık skor avantajını sonuna kadar sürdüren ev sahibi ekip, ilk çeyreği 24-21 önde tamamladı.

İLK ÇEYREK SONUCU: 24-21

İkinci çeyreğe etkili başlayan temsilcimiz, üstünlüğü yakaladı. 7:03 kala Efes, 28-29 ile sadece 1 sayı önde olmasına rağmen ilk 5 dakika geçilirken skoru 33-38 yaptı. Sonrasında temsilcimiz, 15-2 ile devreyi sonlandırdı ve ilk yarı 35-53 sona erdi.

İLK YARI SONUCU: 35-53

Üçüncü çeyreğe Printezis ve Punter'ın basketleriyle başlayan Olympiacos, 7:12 kala skoru 43-54 yaptı. Sonrasında Simon ve Larkin ile sayılar bulan Anadolu Efes, 4:31'de skoru 45-61'e getirdi. Çeyreğin kalan bölümünde yine farkı azaltan ev sahibi ekip, Brandon Paul'un üçlüğüyle üçüncü çeyreği 58-67 ile sonlandırdı.

ÜÇÜNCÜ ÇEYREK SONUCU: 58-67

Son çeyreğin başında Olympiacos, Brandon Paul'un üçlüğüyle skoru 61-67'ye getirse de sonrasında oyuna ağırlığını koyan Anadolu Efes, farkı tekrar açarak karşılaşmadan 67-86'lık skorla galip ayrıldı

Ergin Ataman: “Bizim için çok iyi bir geceydi”

Ergin Ataman: “Bizim için çok iyi bir geceydi”

Turkish Airlines EuroLeague’in 7. maç döneminde deplasmanda karşılaştığı Olympiacos’u 86-67 mağlup eden Anadolu Efes’in başantrenörü Ergin Ataman, karşılaşmanın ardından çok iyi bir galibiyet aldıklarını belirtti.

Turkish Airlines EuroLeague’in 7. maç döneminde temsilcilerimizden Anadolu Efes, deplasmanda Olympiacos’u 86-67 mağlup etti.

Anadolu Efes’in başantrenörü Ergin Ataman, maçtan sonra yaptığı açıklamalarda çok iyi bir galibiyet aldıklarına değindi.

Tecrübeli çalıştırıcı, “Bu akşam ilk çeyrek haricinde mükemmel bir oyun ortaya koyduğumuzu düşünüyorum. Özellikle Dunston ve Singleton gibi kenardan gelen oyuncularımızın katkısıyla çok iyi savunma yaptık. İçeriyi iyi savunduk, Spanoulis'in kendi pick'n roll hücumunu oynamasına izin vermedik. Milutinov ve Printezis’in alçak post hücumlarını iyi durdurduk. Hücumda ise üç guardımız topu iyi paylaştı, özellikle ilk yarıda oyunu iyi kontrol ettik. Boş şutlar bulduk ve bunları iyi değerlendirdik. Bizim için çok iyi bir geceydi. Olympiakos, ilk çeyrek haricinde maça giremedi. Belki üçüncü çeyrekte geri dönme şansı buldular ama biz de bu bölümde maçı kopardık. Bizim için çok iyi bir galibiyet oldu” dedi.

Güncellenme Tarihi : 8.11.2019 01:53

İLGİLİ HABERLER