Asayiş
  • 19.12.2014 19:53

14 Aralık operasyonunda flaş gelişme

Talebi değerlendiren 1. Sulh Hakimliği, Gülen’in yakalanmasına ilişkin talebi kabul etti. 14 Aralık operasyonunu yürüten savcı, Fethullah Gülen için yakalama kararı çıkarılmasını talep etti. Talebi değerlendiren 1. Sulh Hakimliği, Gülen’in yakalanmasına ilişkin talebi kabul etti. 

İstanbul Cumhuriyet Başsavcılığı, ‘Paralel yapı’ iddialarına ilişkin soruşturmada Fethullah Gülen hakkında “Silahlı Terör Örgütü Kurmak ve Yönetmek” suçlarından yakalama kararı çıkarılması için sulh ceza hakimliğine başvurdu.

Paralel yapı iddialarına ilişkin STV Medya Grup Başkanı Hidayet Karaca’nın tutuklandığı soruşturma kapsamında Savcılık “Silahlı Terör Örgütü Kurmak ve yönetmekle” suçlanan Fethullah Gülen’ için harekete geçti. Soruşturma savcıları İrfan Fidan ve Hasan Yılmaz Sulh Ceza Hakimliği’ne başvurarak Fethullah Gülen hakkında “Silahlı Terör Örgütü Kurmak ve Yönetmek” suçlarından yakalama kararı çıkarılmasını talep etti. Savcılık, İnterpol tarafından kırmızı bülten çıkarılması için Adalet Bakanlığı’na yazı yazılmasını da talep etti.

Savcılığın talebini İstanbul 1. Sulh Ceza Hakimi Bekir Altun incelemeye başladı. Hakim Altun talebi kabul ederse, 15 yıldır ABD’de yaşayan Gülen hakkında yakalama kararı çıkartılacak. Yakalama kararının ardından karar Adalet Bakanlığı’na gönderilecek. Bu aşamadan sonra Gülen için uluslararası arama başlatılacak ve Gülen İnterpol’ün “Kırmızı Bültenle aranan şahıslar” listesine girecek.

İstanbul Cumhuriyet Başsavcılığı tarafından yürütülen 14 Aralık soruşturması kapsamında, soruşturmanın şüphelileri arasında yer alan Fethullah Gülen hakkında yakalama kararı çıkarıldığı öğrenildi.

İstanbul Cumhuriyet Başsavcılığı tarafından yürütülen 14 Aralık soruşturması kapsamında, soruşturmanın şüphelileri arasında yer alan Fethullah Gülen hakkında yakalama kararı çıkarıldığı öğrenildi.
Soruşturmayı yürüten Cumhuriyet Savcısı Hasan Yılmaz, mahkemeye sunduğu talep yazısında, "Kamuoyunda hizmet hareketi olarak bilinen medya, ekonomi, bürokrasi alanında kanun ve nizamlara aykırı yapılandığı değerlendirilen suç örgütünün lideri olan şüpheli Fetullah Gülen'in 1998 yılında yurtdışına çıktıktan sonra bir daha ülkeye dönmediğinin giriş çıkış kayıtlarından anlaşıldığı..." ifadesi yer aldı.

KENDİSİNE ULAŞILMASININ MÜMKÜN GÖRÜLMEDİĞİ...

Savcı Yılmaz, talep yazısında, halen ABD'de yaşadığı belirtilen Gülen'in atılı suçları işlediğine dair yeterli somut bulgulara ulaşıldığını öne sürerek, uzun süreden beri yurt dışında olması nedeniyle kendisine ulaşılmasının mümkün görülmediğinin anlaşıldığını kaydetti, "Şüpheli Fetullah Gülen hakkında yakalama emri düzenlenmesini" talep etti.

ÜÇ SUÇ YÖNELTİLDİ

Talep yazısında, Gülen hakkında "Cebir, tehdit veya hile kullanarak kişiyi hürriyetinden yoksun kılma, "İftira sonucu mağdurun hapis cezası dışında adli veya idari bir yaptırıma uğramasına neden olma" ve "Silahlı terör örgütü kurma veya yönetme" suçlarını işlediği öne sürülüyor.

Talebi değerlendiren İstanbul 1. Sulh Ceza Mahkemesi Hakimliği'nin Fethullah Gülen hakkındaki "yakalama" talebini kabul ettiği öğrenildi. Bu arada, savcılığın talep yazısında, Fethullah Gülen'in isminin "Fetullah" şeklinde yazılması dikkat çekti. ajanslar

Güncellenme Tarihi : 18.3.2016 23:30

İLGİLİ HABERLER