Asayiş
  • 30.5.2016 13:37

3 ilde 12 terörist daha öldürüldü

Terör örgütü PKK'ya yönelik operasyonlar tüm hızıyla sürüyor. TSK, çok sayıda teröristin öldürüldüğünü açıkladı.

TSK, devam eden operasyonlara ilişkin açıklamalarda bulundu.

Nusaybin'de operasyon bölgesinden kaçmaya çalışan 3 terörist öldürüldü. İlçede toplam etkisiz hale getirilen terörist sayısı 498 oldu. 22 el yapımı patlayıcı daha imha edildi ve toplam imha edilen el yapımı patlayıcı sayısı bin 74'e yükseldi. Operasyon bölgesinden kaçmaya çalışan teröristler tarafından beş bina da yakıldı.

Şırnak'ta 6 terörist daha öldürüldü. Kentte toplam etkisiz hale getirilen terörist sayısı 474'e ulaştı. Dört Kaleşnikof piyade tüfeği, 36 şarjörü ve 2025 fişeği, bir tabanca, bir şarjörü ve 15 fişeği, üç el bombası, bir keskin nişancı tüfeği dürbünü ve muhtelif tıbbi malzeme ele geçirildi. Yedi el yapımı patlayıcı imha edildi ve toplam imha edilen el yapımı patlayıcı sayısı bin 388'e yükseldi. Operasyon bölgesinden kaçmaya çalışan teröristler tarafından iki bina da yakıldı.

Öte yandan Şırnak'ta, icra edilen operasyonda çıkan çatışmada, iki bölücü terör örgütü mensubu terörist ölü olarak ele geçirildi.

Hakkari'de 1 terörist öldürüldü

Hakkari'de icra edilen operasyonda, bir bölücü terör örgütü mensubu terörist etkisiz hale getirildi.

1 terörist yaralı olarak yakalandı

Diyarbakır'ın Kulp ilçesinde, bölücü terör örgütü mensubu bir grup terörist tarafından ilkokul emniyeti için görevli Geçici Köy Korucu timine bombalı araçla yapılan saldırıda, kaçmaya çalışan bir bölücü terör örgütü mensubu terörist yaralı olarak ele geçirildi.
 

PKK'nın korkunç planını korucular engelledi

Diyarbakır'ın Kulp İlçesi'nde bulunan Zeyrek Jandarma Karakolu'na yakınlarında önlem alan geçici köy korucularının şüphe üzerine durdurmak istediği araçta bulunan PKK'lılar, terk ettikleri bomba yüklü aracı kaçarken uzaktan kumanda ile infilak ettirdi. 5 korucunun yaralandığı patlamadan sonra çıkan çatışmada 1 PKK'lı sağ yakalandı, kaçan 2 teröristinde yakalanması için geniş çaplı operasyon başlatıldı. KORUCULARIN DİKKATİ SALDIRIYI ÖNLEDİ Diyarbakır'ın Kulp İlçesi'ne 10 kilometre mesafede bulunan Zeyrek Jandarma Karakolu'na 1 kilometre mesafede oluşturulan kontrol noktasında görev yapan geçici köy korucuları, şüphelendikleri bir aracı durdurmak istedi. Bu sırada PKK'lılar aracı terk edip yaya olarak kaçmaya başladı. Kaçan teröristler bir süre uzaklaştıktan sonra bomba yüklü aracı uzaktan kumanda ile infilak ettirdi. Şiddetli patlamada 5 geçici köy korucusu yaralandı. ÇATIŞMADA 1 TERÖRİST YAKALANDI Bu sırada kaçan PKK'lılarla kontrol noktasındaki diğer korucular arasında çatışma çıktı. Çatışmada 1 PKK'lı sağ olarak ele geçirildi. Bölgeye askerler sevk edilerek, kaçan ve 2 kişi oldukları belirtilen PKK'lıları etkisiz hale getirmek için geniş kapsamlı operasyon başlatıldı. Yetkililer, PKK'lıların bomba yüklü araçla Zeyrek Jandarma Karakolu'na saldırı düzenlemek istediklerini belirterek, "Korucuların dikkati sayesinde karakola yapılacak saldırı önlendi" dedi.



Teröristin cesedi su kanalında bulundu

Van'ın Edremit ilçesinde, 19 Mayıs 2016 tarihinde icra edilen operasyonda çıkan çatışmada Dönemeç Çayı'na atlayarak kaçmaya çalışan bir bölücü terör örgütü mensubunun cesedi, su kanalında bulundu.

1 DAEŞ'li yakalandı

Antalya'nın Demre ilçesinde, bir DEAŞ terör örgütü mensubu teörist yakalandı. Öte yandan muhtelif elektronik malzeme ele geçirildi.

Batman'da 11 Kaleşnikof ele geçirildi

Batman'ın Kozluk ilçesinde, alınan duyum üzerine yapılan aramada, araziye gömülü halde 11 Kaleşnikof piyade tüfeği, silahlara ait 4 bin 470 fişek ve 19 şarjör ile iki sırt çantası ele geçirildi.

Taciz atışlarına misliyle karşılık verildi

Hakkari'nin Şemdinli ilçesinde Mirgesav ve Soğuk Tepe Üs bölgeleri ile Şırnak'ın Uludere ilçesinde Beyaz Tepe Üs bölgesine, bölücü terör örgütü mensubu teröristlerce yapılan silahlı taciz atışlarına, meşru müdafaa ve angajman kuralları kapsamında misli ile karşılık verildi.
Güncellenme Tarihi : 30.5.2016 13:44

İLGİLİ HABERLER