Asayiş
  • 20.8.2014 21:54

4 çocuk boğuldu

Malatya'nın Battalgazi ilçesinde bulunan Karakaya Baraj Gölü'ne serinlemek için giren 5 çocuktan 4'ü bir süre sonra suda kayboldu.Su altı arama kurtarma ekipleri tarafından bulunan ve sudan çıkarılan çocukların boğularak öldükleri belirlenirken, cenazeleri otopsiye gönderildi.

Malatya’da Karakaya Baraj Gölü’ne serinlemek amacıyla giren 12 yaşlarındaki 7 çocuktan 4’ü boğuldu. Boğulma ihbarı üzerine olay yerine gitmekte olan büyükşehir itfaiyesi arama-kurtarma ekibinin aracı kaza yapınca 3 dalgıç yaralandı.
Olay, saat 16.00 sularında Malatya’nın Battalgazi ilçesinin Toygar Mahallesi mevkiinde Karakaya Baraj Gölü'nde meydana geldi. Eski Malatya’nın Dolamantepe Mahallesi'nde oturan 7 çocuk bisikletleriyle yaklaş 10 kilometre uzaklıktaki Karakaya Baraj Gölü’ne gittiler. Burada serinlemek için göle giren 7 çocuktan Metin Bar, Miraç Ağrıdağ, Abdullah Karadağ ve Ömer Karadağ yaklaşık 15 dakika sonra baraj gölü içinde kayboldu. Son anda boğulmaktan kurtulan çocukların çevredeki köylülere haber vermesi üzerine durum 112 acil servis, jandarma ve itfaiye ile AFAD ekiplerine bildirildi.
Kısa sürede olay yerine gelen ekipler kurtarma çalışmalarını yaparak, 4 çocuğu karaya çıkardı ve burada hazır bekleyen 112 acil servis ekiplerince müdahalede bulunuldu. Ancak tüm müdahalelere rağmen 4 çocuk yeniden hayata döndürülemedi ve yapılan incelemenin ardından cesetler Adli Tıp Kurumu morguna kaldırıldı. Battalgazi Belediye Başkanı Asalet Karabulut ise olay yerinde olayın başından itibaren tüm gelişmeleri takip etti.
Görgü tanığı ve olaydan son anda kurtulan Ömer Faruk Karlıdağ adlı çocuk, “Gelip burada yüzdük. Baktım, birileri gidiyor, boğuluyor, ardından 2 kişi daha gitti, baktım Miraç girdi, hemen içine atladım, onu çıkartmaya çalıştım, çıkmadı. Hepimiz aynı mahallede oturuyoruz” dedi.
Olay yerine gelen çocukların yakınları sinir krizleri geçirdiler ve gözyaşlarını tutamadılar.
KURTARMAYA GİDEN DALGIÇ EKİBİ KAZA YAPTI
Boğulma ihbarı üzerine büyükşehir belediyesi arama kurtarma ekibini taşıyan 44 AV 110 plakalı araç, Battalgazi Kavşağı’nda 35 DAG 63 plakalı otomobille çarpıştı ve yan yattı. Kazada, kurtarma çalışmalarına gitmekte olan dalgıç ekibinden Bünyamin Geleri, Tevabil Çetin ve Mustafa Erdemir yaralanması sonucunda Malatya Devlet Hastanesi’ne kaldırıldı. Hafif yaralanan 3 dalgıç ise AFAD ekibi ile birlikte olay yerine gitti.
Büyükşehir Belediyesi İtfaiye Dairesi Başkanı Hanifi Acar, “Bize 4 tane boğulma ihbarı gelmesi üzerine arkadaşlarımız hemen çıkış yaptılar, ancak bir otomobille çarpıştı ve aracımız takla atarak devrildi. 3 arkadaşımız yaralandı, 3 arkadaşımız ise kendilerini iyi hissettikleri için olay yerine gittiler. Vatandaşlarımız itfaiye araçlarına, ambulanslara yani acil hizmet bunan araçlara trafikte üstünlük tanısınlar” dedi.
Boğulma olayı Malatya’da büyük üzüntüye neden oldu.
Soruşturma sürüyor. 

Bu video Adobe Flash Player'ın son sürümünü gerektirmektedir.

Adobe Flash Player'ın son sürümünü indirin.

Güncellenme Tarihi : 19.3.2016 02:26

İLGİLİ HABERLER