Asayiş
  • 4.8.2015 21:26

4 işçi 150 tonluk yükün altında can verdi

 5 işçinin öğle yemeğine gittiği için kazadan kıl payı kurtulduğu ortaya çıkarken, aynı iskelede tam yedi kez döküm yapıldığı ve iskelenin her bir tarafında dört adet yerine bir adet vida bulunduğu iddia edildi.
İzmir'in Menemen ilçesi Koyundere Mahallesi'nde, edinilen bilgiye göre bir inşaat firması tarafından yapılan viyadük çalışmaları sırasında iskele yıkıldı. İskelenin yıkılması sonucu Mehmet Reşit Işık, Hakan Bilmez, Sefer Aslan ve İbrahim Kortak, 150 tonluk göçük altında kalarak can verdi. 1 işçi ekiplerin yoğun çalışmasıyla göçük altından çıkarılırken, diğer 3 işçinin çıkarılması için çalışmalar devam ediyor. Olay yerine gelerek açıklamada bulunan CHP İzmir Milletvekili Mustafa Balbay, 5 işçinin öğle yemeğine gittiği için kazadan kıl payı kurtulduğunu belirterek, “Yıkılan iskelede toplam yedi kez döküm yapılmış. Her tarafta dört vida olması gerekiyormuş, görgü tanığı arkadaşlar bir vida olduğunu söylüyor. Bunların da araştırılması lazım” ifadelerini kullandı.


1 işçinin cansız bedenine ulaşıldığını, göçük altında kalan diğer 3 işçinin hayatta olduğuna dair bir umut olmadığı bilgisini veren Balbay, “Burada 90 işçi çalışıyormuş. Sadece bu iskelede 20 işçi görevliymiş. 9'u dökümden sorumluymuş. 5 işçi olay sırasında öğle yemeğindeymiş. Türkiye’de ‘ucuz atlattık’ lafı sık sık söylenir. Maalesef olay daha da büyüyebilirmiş. 5 işçi öğle yemeğine gittiği için kazadan kurtulmuş. 4 işçimizin üstüne 150 tonluk bir yük çökmüş” dedi.

DÖRT ADET YERİNE BİR ADET VİDA VAR İDDİASI

Yıkılan iskelede toplam yedi kez döküm yapıldığını söyleyen Balbay sözlerini şöyle sürdürdü: “Aynı iskelenin yedi dökümü ne kadar kabul edeceğini değerlendirmek gerekiyor. Çıplak gözle baktığımızda iskelenin hemen dağıldığını görüyoruz. Her tarafta dört vida olması gerekiyormuş, görgü tanığı arkadaşlar bir vida olduğunu söylüyor. Bunun da araştırılması lazım. İskele merkezli bir kaza söz konusu. Eğer dört vida değil de bir tane varsa gerçekten affedilmez bir durum.”

“İSRAİL-FİLİSTİN SAVAŞINDA BU KADAR İNSAN ÖLMÜYOR”

Uygar ülkelerde iş kazalarının yaralanma düzeyinde olduğunu ancak Türkiye’nin iş kazalarında ilk sıralarda yer aldığını kaydeden Balbay, şunları söyledi: “Hakkınızı helal edin işe gidiyorum diyecek kadar iş güvenliğinin sorun olduğu bir ülkenin fotoğrafını görmekteyiz. İsrail-Filistin savaşında bu kadar insan ölmüyor. Can bu kadar ucuz olmamalı. Hemen birini suçlamak istemiyorum ama dört tane cenazemiz var. Ölen işçilerimiz Vanlı. İzmir’e ekmek parası için geliyorsunuz ve yaşamınızı yitiriyorsunuz. Van’a başsağlığı diliyorum.” 

4 işçi 150 tonluk yükün altında can verdi 

Güncellenme Tarihi : 18.3.2016 19:01

İLGİLİ HABERLER