Asayiş
  • 7.10.2014 17:42

5 ilde sokağa çıkma yasağı

Irak Şam İslam Devleti'nin (IŞİD), Kobani'ye yönelik saldırılarını protesto etmek için Türkiye'nin birçok ilinde yüzlerce kişi sokaklara döküldü. Gösterilerde en az üç kişi öldü, onlarca kişi yaralandı. Ölü sayısının arttığına dair haberler geliyor.

Gösterilerin şiddetinin artması üzerine Batman, Diyarbakır, Mardin, Van ve Siirt'te bazı ilçelerde sokağa çıkma yasağı ilan edildi.

Pazartesi gecesi başlayan eylemler, gün içinde de devam eden eylemlere polisin sert müdahale etti; bir kişi öldü, en az 11 kişi de yaralandı.

ERCİŞ'TE DE SOKAĞA ÇIKMA YASAĞI

Van Valiliği, olayların devam ettiği Erciş İlçesi'nde saat 18.00'den itibaren ikinci bir emre kadar sokağa çıkma yasağı ilan etti.

DÜKKANLAR YAKILDI

Van'ın Erciş İlçesi'nde, Suriye'nin Kobani kentine IŞİD militanlarının saldırısını protesto gösterilerinde bugün çıkan olaylar öğleden sonra arttı. Göstericiler Atatürk ve İnönü caddelerindeki onlarca işyeri ve banka şubelerini ateşe verdi. Göstericiler, itfaiye ekiplerinin yangına müdahale etmesini de önledi.

KURTALAN'DA DA SOKAĞA YASAK ÇIKMA YASAĞI

Siirt Valiliği tarafından Kurtalan ilçesinde ikinci bir emre kadar sokağa çıkma yasağı ilan edildi.

DİYARBAKIR'DA SOKAĞA ÇIKMA YASAĞI

Diyarbakır Valiliği tarafından saat 22.00'den itibaren ikinci bir emre kadar sokağa çıkma yasağı ilan edildi.
Diyarbakır Valiliği, iki gündür süren ve şehrin geneline yayılan olaylar nedeniyle bugün saat 22.00'den itibaren kentte sokağa çıkma yasağı ilan etti. Konu ile ilgili detaylı açıklamanın Valilikten daha sonra yapılacağı belirtildi.

Alınan bu kararın ardından Diyarbakır Emniyet Müdürlüğü'ne bağlı tüm birimler yaptıkları anonslarla sokağa çıkma yaşağı ilan edildiğini halka duyurmaya başladı. Polis vatandaşları evlerine dönmeleri konusunda uyarılarını sürdürüyor.

BATMAN'DA DA SOKAĞA ÇIKMA YASAĞI

Batman Valiliği tarafından kent merkezinde ikinci bir emre kadar sokağa çıkma yasağı kararı alındı.
Batman merkezde iki günden beri devem eden IŞİD protestoları nedeniyle Valilik sokağa çıkma yasağı ilan etti. Zırhlı polis araçları ile yapılan anonslarda “Batman Valiliğinin karı ile ikinci bir emre kadar sokağa çıkma yasağı ilan edildi” denildi.
Öte yandan gece saatlerinde itibarıyla polis araçlarının yanı sıra askerde kent merkezine girdi.
VARTO’DA 2 GÜNLÜK SOKAĞA ÇIKMA YASAĞI

 Muş’un Varto ilçesinde yaşanan olayların ardından 2 günlük sokağa çıkma yasağı ilan edildi.
IŞİD’in Kobani’ye girmesinin protesto edildiği Varto’da ilçe savaş alanına döndü. Bugün çıkan olaylarda Hakan Buksur adlı bir göstericinin hayatını kaybetmesi ve biri ağır 6 kişinin yaralanmasının ardından ilçedeki olaylar büyüdü. İlçedeki eylemciler, 4 okulu ve 2 kamu binasını ateşe vermesinin ardından Varto Kaymakamlığı sokağa çıkma yasağı kararı aldı.
Kaymakamlıktan yapılan açıklamada, ilçede 2 günlük sokağa çıkma yasağı kararı alındığı belirtildi. Öte yandan ilçedeki gerginliğin halen devam ettiği bildirildi.

 

Güncellenme Tarihi : 19.3.2016 01:15

İLGİLİ HABERLER