Asayiş
  • 26.6.2016 15:20

8 ilde paralel yapı operasyonu: 17 gözaltı

Elazığ merkezli 8 ilde Paralel Devlet Yapılanması ile bağlantılı olduğu ileri sürülen gruba yönelik eş zamanlı yapılan operasyonda 17 şüpheli gözaltına alındı.

Edinilen bilgiye göre, Elazığ İl Emniyet Müdürlüğü Kaçakçılık ve Organize Suçlarla Mücadele Şubesi tarafından, Karakoçan ilçesi’nde “Işık Karakoçandan Yükseliyor” ve “Başarıya Giden Yol” SODES projelerinde yolsuzluk yapıldığı bilgisi üzerine İlçe Cumhuriyet Başsavcılığı koordinesinde soruşturma başlattı. Yapılan soruşturma kapsamında aralarında bazı dernek, STK temsilcileri, öğretmenler ile bir memurunda yer aldığı 22 şüphelinin “ Resmi belgede sahtecilik, ihaleye fesat karıştırmak, nitelikli dolandırıcılık, edimin ifasına fesat karıştırma, güveni kötüye kullanma suçunu işledikleri ortaya çıktı.

Fetullahçı Terör Örgütü ve Paralel Devlet Yapılanması ile bağlantılı olduğu ileri sürülen 22 şüpheliden 17’si bugün sabah Elazığ kent merkezi, Karakoçan İlçesi ile İstanbul,Bursa, Aydın, Malatya, Van, Adıyaman ve Karaman’da düzenlenen eş zamanlı operasyonla gözaltına alındı.

Gözaltına alınan şüpheliler Elazığ Eğitim ve Araştırma Hastanesi’nde sağlık kontrolünden geçirilerek ifadeleri alınmak üzere İl Emniyet Müdürlüğü’ne götürüldü.

Operasyon kapsamında 5 şüphelinin de arandığı öğrenildi.

Olayla ilgili soruşturma sürüyor.

Güncellenme Tarihi : 26.6.2016 15:21

İLGİLİ HABERLER