Asayiş
  • 24.11.2014 22:33

9 Afganlıyı öldüren bakın kim çıktı

Edirne'de donarak öldüğü sanılan, ancak otopsi raporunda gasp amacıyla tüfekle öldürüldükleri tespit edilen 5’i çocuk 9 Afganistan uyruklu kaçak soruşturmasında tutuklanan Ersin K.’nın, Budakdoğanca Köyü’nde çobanlık yaptığı ortaya çıktı.

Afganistanlı kaçakla telefon görüşmeleri tespit edilen Ersin K. ifadesinde, kaçakları kendisinin değil firarda olan bir arkadaşının öldürdüğünü öne sürdü.

Edirne’nin Bulgaristan’a sınırındaki Budakdoğanca Köyü Kırçeşme Mevkisi’nde geçen Nisan ayında cesetleri bulunan 5’i çocuk 9 kişinin, yurt dışına yasa dışı yollardan gitmek isteyen 2 Afganistan uyruklu aile olduğu belirlendi. Otopside tüfekle vurularak öldürüldükleri belirlenen Afganların, cinayet şüphelisi olarak belirlenen 4 kişiden, Jandarma ekiplerinin 8 aylık soruşturması kapsamında gözaltına alınan Ersin K. çıkarıldığı mahkemece tutuklandı. Budakdoğanca Köyü’nde oturduğu belirlenen biri kadın 3 şüpheli ise tutuksuz yargılanmak üzere serbest bırakıldı.

Edirne Jandarma ekipleri cesetlerin birinin üzeride aile fotoğrafı buldu. Fotoğrafın Kahramanmaraş’ta çekildiği stüdyoya ulaşan güvenlik güçleri, işyeri sahibinin ifadesini aldı. Fotoğrafçı, Türkiye’de ikamet izni bulunan Afgan uyruklu birisinin ölen kaçakları kendisine getirdiğini anlattı. Bunun üzerine jandarma fotoğrafçının verdiği bilgilerle Kahramamaraş’ta yaşayan Afgan uyruklu kişiyi tespit ederek sorguladı. Afganlı hemşehrilerinin yurtdışına kaçma planı yaptıklarını ve kendilerine yasadışı yollardan Bulgaristan’a götürmek için görüştükleri Ersin K.’nin telefonunu verdi. Bu bilgi üzerine Adana’da yaşadığı belirlenen Ersin K.yı 3 ay süreyle teknik takibe alındı. Şüpheli Ersin K.’nın telefon detaylarının incelemesi sonucu, öldürülen Afganlı aile ile görüştüğü ve cinayet tarihlerinde Edirne’de çobanlık yaptığı belirlendi.

ADANA’YA KAÇMIŞ

Kaçakların cinayetine ilişkin detaylar da ortaya çıkmaya başladı. Afganistanlı kaçaklardan birinin, şüphelilerden Ersin K. ile telefon görüşmeleri yaptığı tespit edildi. Ayrıca Ersin K.’nın kaçakların öldürüldüğü mevkiye yakın Budakdoğanca Köyü’nde çobanlık yaptığı ve yurt dışına gidecek olan kaçaklara da yardım ettiği, olayın ardından eşiyle birlikte Adana’ya taşındıkları anlaşıldı.

JANDARMA DİĞER ŞÜPHELİNİN PEŞİNDE

Tutuklanan Ersin K.’nın ifadesinde cinayetle suçladığı adı açıklanmayan arkadaşı ise jandarma ekiplerince aranıyor. Yaklaşık 2 ay önce ailesi tarafından kayıp başvurusu yapıldığı belirlenen şüphelinden haber alınamıyor.

ANNESİNİN KUCAĞINDA ÖLDÜ

Avrupa ülkelerine gitmek için Bulgaristan sınırındaki köye gelen 9 Afganistanlı uyruklu kaçaktan 5’inin 2 ile 13 yaş arasında olduğu, Afganlı kadının 2 yaşındaki bebeğini korumak için sarıldığını, ancak tüfek saçmalarının isabet etmesi sonucu o halde öldükleri tespit edildi.

YARDIM EDİYORLARMIŞ

Tutuksuz yargılanmak üzere serbest bırakılan Ö.T., Budakdoğanca Köyü oturan A.F. ve eşi L.F.’nin ise yurt dışına gidecek olan kaçaklara köyden geçişleri sırasında yardımcı oldukları ve köyde çobanlık yaptıkları anlaşıldı.

Güncellenme Tarihi : 19.3.2016 00:06

İLGİLİ HABERLER