Asayiş
  • 4.7.2015 02:40

Afgan iş adamına korkunç tuzak

Alınan bilgiye göre, Afganistan İslam Cumhuriyeti İstanbul Konsolosluğu, 43 yaşındaki A.F.A.A.’nın ailesi tarafından yapılan kayıp başvurusu üzerine İstanbul Emniyet Müdürlüğü’nden yardım istedi. Aile, A.F.A.A’nın Türkiye’de iş ortakları tarafından Bursa’da zorla alıkonulduğunu ve kendilerinden salıverilmesi için 150 bin dolar para istendiğini iddia etti. Aile, şebekenin talebi üzerine 70 bin doları A.M. adına, 80 bin doları ise A.K. adına yatırıldığını ve bu işlemler için Zeytinburnu’nda irtibat kurdukları O.W. isimli şahsın ismini polise bildirerek şüphelilerin yakalanmasını ve yakınlarının kurtarılmasını istedi.

POLİS ŞEBEKE ÜYELERİNİ ADIM ADIM TAKİBE ALDI
İhbar ve verilen bilgiler doğrultusunda soruşturma başlatan Asayiş Şube Müdürlüğü ekipleri, sözde iş görüşmesi için Türkiye’ye çağrılan A.F.A.A.’nın Türkiye’ye giriş kayıtlarını tek tek inceleme altına aldı.
Polis, şüphelilerden T.Y.’nin A.F.A.A.’yı 18 Mart 2015’te Atatürk Havalimanı’nda karşıladıktan sonra Bursa’ya götürdüğünü tespit etti. Burada bir otelde tutulan A.F.A.A’yı zorla alıkonulduğunu ve ardından yeniden Atatürk Havalimanına getirildiğini tespit etti. Bunun üzerine harekete geçen ekipler, zorla alıkonulan A.F.A.A’.yı şebeke üyelerinin elinden kurtardı. Ardından başlatılan operasyonda İstanbul, Sakarya ve Gaziantep’te 9 şüpheli gözaltına alındı.
Emniyette sorguları tamamlanan şüphelilerden M.Ö. emniyetten serbest bırakılırken diğer 8 şüpheli bugün adliyeye sevk edildi.

Güncellenme Tarihi : 18.3.2016 19:32

İLGİLİ HABERLER