Asayiş
  • 3.9.2015 10:08

Akın İpek'in paraların kaynağı ortaya çıktı

Fetullahçı Terör Örgütü’ne finans desteği sağladığı iddiasıyla Koza-İpek Grubu’na ait 23 şirkete düzenlenen operasyona gazeteci ve hukukçulardan destek geldi. Bank Asya aracılığıyla Malta, Bahreyn ve Kıbrıs’a transfer edilen 7 milyar 40 milyon doların Akın İpek’ in değil, Fetullah Terör Örgütü/Paralel devlet Yapılanması’na (FETÖ/PDY) ait olduğu iddia edildi. Ankara Cumhuriyet Başsavcılığı ise, Akın İpek hakkında “yokluğunda tutuklama” istedi.

Fetullahçı Terör Örgütü'ne finans desteği sağladığı iddiasıyla Koza-İpek Grubu'na ait 23 şirkete düzenlenen operasyona gazeteci ve hukukçulardan destek geldi. Bir dönem cemaatin en etkin isimlerinden olan Latif Erdoğan, operasyonun önemli bir aşama olduğuna dikkat çekerek, "Akın İpek cemaatin finans kalesiydi ve devlet şimdi o kaleyi fethetti. Bu operasyonun arkasından ciddi çözülmeler olur. Orası paralel yapının merkez üssü gibidir." dedi.

İPEK'İN SERVETİ PARALEL YAPIYA AİTTİR

Erdoğan, "Akın İpek'in şirketleri ve serveti kendisine ait değildir. Akın İpek Fetullah Gülen'in işlerini yürüten bir memurdur ve o şirketlere ait paralar da Akın İpek'in değil paralel yapının paralarıdır. Dolayısıyla Akın İpek'in patronu Gülen'dir. Koza'nın içinde İpek Böceği değil, paralel ağ var." şeklinde konuştu.

CİDDİ ÇÖZÜLMELER OLACAKTIR

Paralel yapıya yönelik en önemli operasyonlardan birisinin Akın İpek'e yönelik yapıldığına dikkat çeken Latif Erdoğan, "Bu operasyonun arkasından ciddi çözülmeler olur. Akın İpek'in iç ve dış mihraklar tarafından korunduğu düşünülürse, bu mevzuda devlet bu operasyonu gerçekleştirmek için epey de bir badire atlamış demektir. Devletin Koza İpek Grubu'na yaptığı operasyon çok büyük bir başarıdır." dedi.

SUÇLU DEĞİLSE NEDEN KAÇSIN!

Akın İpek'in operasyondan bir gün önce yurt dışına kaçmasıyla ilgili değerlendirmelerde de bulunan Latif Erdoğan, "Bu operasyonun bilgisi önceden Akın İpek'e sızdırılmıştır. Onlar için sürpriz değildir. Yurt dışına kaçması da aslında suçlu olduğu anlamına gelir. Suçlu değil masumsa neden kaçsın ki?" diye konuştu.

İPEK, GÜLEN'E CİDDİ DESTEK OLMUŞTUR

Bir dönem Fetullah Gülen'e en yakın bir diğer isim olan Prof. Dr. Kemalettin Özdemir ise, "Akın İpek'in operasyondan bir gün önce yurt dışına çıkıyor olmasını izah edemezler. Akın İpek çok cömert bir isimdir. Paralel yapıya ve Gülen'e çok ciddi desteği olmuştur. Benim içinde bulunduğum dönemde Akın İpek iş adamı olarak bilinirdi sadece." dedi.

İPEK, PARALEL'İN PARA AKLAMA ŞİRKETİ!

Akın İpek'in Koza İpek Grubu'na operasyon yapılmasının geç kalınmış ama doğru bir adım olduğunu belirten paralelin eski imamlarından ve "Gülen'in ağlattığı müslümanlar" kitabının yazarı Selim Çoraklı, "Paralel örgüte bağlı diğer bütün medya organlarına operasyon yapılmalıydı. Akın İpek'in paralel yapının ve Fetullah Gülen'in kara para aklama şirketidir. Cemaatin topladığı paraların bir kısmı Akın İpek'e ait şirketler üzerinden yurt dışına gönderiliyor. Akın İpek Gülen'e büyük bir karargah yaptırmıştır. İpek'in yurt dışına kaçması suçlu olduğunun en büyük delilidir. Paralel yapının içerisinde bulunan kişiler neye 'Biz yapmadık' diyorsa bilin ki onlar kesin onu yapmıştır." dedi.

FETÖ'YE YÖNELİK OPERASYONLAR SON DERECE HUKUKİDİR

Akın İpek ve başında bulunduğu firmalara FETÖ/ PDY kapsamında soruşturma kapsamında yapılan operasyonlar hâkim kararı ile yapıldığına dikkat çeken Avukat Müşir Deliduman, "FETÖ-PDY terör örgütüne yönelik yapılan operasyon hukuki ve yerinde bir operasyondur. Yapılan operasyonlar kesinlikle basına karşı yapılan operasyon değildir. Terörizmin Finansmanının Önlenmesi Hakkında Kanun kapsamında yapılmış hukuka uygun ve olması gereken bir operasyondur. Aynı zamanda bu örgüt uluslararası ayakları olan bir örgüttür. Terör Finansmanın önlenmesi ile aynı zamanda uluslarası mevzuat açısında da etkin mücadele edilmesi gerekir. Söz konusu firmaların başında olan kişi açıkça FETÖ/PDY bir numaralı kaçak şüphelisinin emrinde olduğunu defalarca belirtmiştir. Bu da örgüt üyeliği şüphesini uyandırmaya yeterlidir." şeklinde konuştu.

Yeniakit

 
 
Güncellenme Tarihi : 18.3.2016 18:35

İLGİLİ HABERLER