Asayiş
  • 26.1.2015 17:16

Askerle vatandaş arasında gerginlik

HAKKARİ'nin Şemdinli İlçesi sınırında asker ile köylüler arasında çıkan gerginlikte, silahla vurulduğu iddia edilen 1 kişi hayatını kaybetti.
Şemdinli İlçesi'nin Derecik Beldesi'ne bağlı Irak sınırındaki Samanlı Köyü'nde saat 14.00 sıralarında vatadaşlarla asker arasında gerginlik çıktı. Gerginliğin büyümesi üzerine vatandaşlar askere taşla saldırınca, asker havaya uyarı ateşi açtı. Bu gerginlik sırasında 25 yaşındaki Necdet Yaman, kanlar içinde yere yığıldı. Köylüler tarafından alınarak ilk olarak Derecik Sağlık Ocağı'na götürülen Yaman, buradan da Yüksekova Devlet Hastanesi'ne sevk edildi. Yaman, Yüksekova Devlet Hastanesi'nde yapılan tüm müdahalelere rağmen kurtarılamayarak hayatını kaybetti.

HAKKARİ VALİLİĞİNDEN DERECİK AÇIKLAMASI

Hakkari'nin Şemdinli İlçesi Derecik Beldesi Samanlı Köyü'nde 1 kişinin ölümüyle sonuçlanan gerginlikli ilgili Hakkari Valiliği yazılı açıklama yaptı. Açıklamada şöyle denildi:

"26 Ocak 2015 günü ilimiz Şemdinli İlçesi Derecik Beldesi Samanlı bölgesinde 34'üncü Hudut Tugay Komutanlığı'na bağlı görevlilerimizce, 94 Numaralı Hudut Taşı bölgesinde (1'inci derece askeri yasak bölge) 15 katır ve 15 şahsın Irak topraklarından Türkiye tarafına yasadışı yollardan geçiş yaptığı tespit edilmesi üzerine söz konusu kaçakçı gruba müdahale edilmiş, grup Irak istikametine kaçarak gözden kaybolmuştur.

Olayın devamında Samanlı Mahallesi'nde toplanan 100-150 kişilik grup askeri unsurlarımıza karşı öncelikli olarak taşlı ve ardından silahla saldırıda bulunmaları üzerine; silah kullanma yetkisi kapsamında mukabelede bulunulmuştur.

Olay esnasında grup içerisinde bulunan 1989 doğumlu Necdet Yaman isimli şahıs ateşli silah mermisi ile ayaklarından yaralanmış, yaralı vatandaşımız Şemdinli İlçesi Derecik Ana Üs Bölgesinden Yüksekova Devlet Hastanesine askeri helikopter ile sevk edilerek tedavisine başlanılmış, ancak yapılan tüm müdahalelere rağmen kurtarılamamıştır. Konu ile ilgili gerekli adli ve askeri inceleme ve soruşturma başlatılmıştır."
Behçet DALMAZ / HAKKARİ,(DHA)

Bu video Adobe Flash Player'ın son sürümünü gerektirmektedir.

Adobe Flash Player'ın son sürümünü indirin.

 

 

Güncellenme Tarihi : 18.3.2016 22:37

İLGİLİ HABERLER