Asayiş
  • 30.6.2016 10:32

Atatürk Havaalanında 3 değil 8 terörist vardı

25 Mayıs’ta Türkiye’ye gelen üç terörist Aksaray Horhor Caddesi’nde ev kiraladı. Bombalı düzenekler burada hazırlandı. Saldırı günü Historia AVM’nin önünden taksiye binip havaalanına geldi. Polis siyah montlu teröristten şüphelenince terörist, kendini patlattı.

İstanbul Atatürk Havalimanı'nda önceki gece meydana gelen terör saldırısının ayrıntıları ortaya çıkmaya başladı. Üç terörist 25 Mayıs tarihinde Türkiye'ye giriş yaptı. Aksaray Horhor Caddesi'nde ev kiralayan teröristler, bombalı düzenekleri burada hazırladı. Olay günü Historya AVM'nin önünden taksiye binen 3 terörist, havaalanına ulaştı. Siyah montlu terörist polisin dikkatini çekti. Havaalanı'nda görevli bir polis memuru Ahmet Beker teröriste kimlik sordu.

SİYAH MONTLU ŞÜPHE ÇEKTİ

Teröristler, kimlik soran polis memuru Berker'e ateş açtı. Yere yığılan Berker, doğrulmaya çalışırken teröristler iki el daha ateş açtı. Berker'in vurulması ile paniğe kapılan terörist üzerindeki patlayıcıları infilak ettirdi. Bomba sesini duyan diğer iki terörist Kalaşinkof silahlarla çevreye ateş etmeye başladı.

GÜMRÜKSÜZ ALANA GİRECEKTİ

İki terörist de ardından üzerindeki patlayıcıları infilak ettirdi. Eğer polis siyah montlu teröriste kimlik sormasaydı, teröristler kalabalığı gümrüksüz alanda toplayıp çok daha büyük terör saldırısı gerçekleştireceklerdi. Olayın ardından yapılan incelemede iki Kalaşinkof silah 2 tabanca ve el bombaları bulundu. Hastaneye kaldırılan 29 yaşındaki polis memuru Ahmet Berker'in yoğun bakımdaki tedavisi sürüyor.

TAKSİCİ İFADE VERDİ

İstanbul Bakırköy Cumhuriyet Başsavcılığı Terör ve Örgütlü Suçlar Bürosu tarafından yürütülen soruşturma kapsamında, 3 saldırganı havalimanına götüren taksici tespit edilerek ifadesi alındı. Saldırganı havalimanına getiren taksicinin ifadesinin ardından serbest bırakıldığı belirtildi.

8 terörist vardı

Polis saldırıda 8 teröristin yer aldığını tespit etti. Dağıstan, Kırgız ve Özbek uyruklu 3 terörist kendini patlattı. 1 kişi gözaltında, 4'ü aranıyor. Kanlı saldırıyı organize eden ismin Çeçen asıllı Ahmet Çatayev olduğu tahmin ediliyor. Çeçen İslam Emirliği kurucusu Dokko Umarov'a çalışan Çatayev, Umarov öldükten sonra IŞİD'e katıldı.

BTK'dan uyarı

Bilgi ve İletişim Teknolojileri Kurumu (BTK) tarafından, Atatürk Havalimanı'nda gerçekleştirilen terör saldırısına ilişkin, kamuoyunda infial uyandırma ve toplumu dehşete düşürmeye yönelik kasıtlı paylaşımlarda bulunanların yasal sorumluluklarının bulunduğu bildirildi. Bu itibarla internette ve özellikle sosyal medyada tweet, retweet gibi yapılan ve hukuki sorumluluğu bulunan bu tür paylaşımlar konusunda vatandaşların gerekli hassasiyeti göstermesinin beklendiğinin vurgulandığı açıklamada, “Söz konusu görüntüleri yayınlayarak veya paylaşarak terörizmin amacına hizmet edenler hakkında her türlü yasal incelemenin takipçisi olunacak" ifadesi kullanıldı.
Güncellenme Tarihi : 30.6.2016 10:44

İLGİLİ HABERLER