Asayiş
  • 25.10.2014 17:04

Avukat çift cinayetinde kanlı bıçak aranıyor

Adana'da sırtında 27 bıçak darbesi olan Nilay Pişkin ile 31 bıçak darbesi olan eşi Yüksel Pişkin son yolculuğuna uğurlandı. Çiftin evde kanlı giysileri bulunan, kamera görüntülerinden ise Seyhan Baraj Gölü'ne içinde cinayet aleti olduğu tahmin edilen bir poşet atan oğulları Ali İhsan Pişkin tutuklandı. Tırnaklarını kestiği ve ellerinde çamaşır suyuna bağlı tahriş oluştuğu belirlenen Ali İhsan "Delil yok, gören yok. Neden beni suçluyorlar dedi.

Çukurova'daki evlerinin mutfağında bıçaklanarak öldürülen avukat Yüksel Pişkin ile eşi Nilay Pişkin’in cenazeleri Adli Tıp Kurumu’nda yapılan otopsinin ardından bugün yakınlarına teslim edildi. Sırtında öldürücü 27 bıçak darbesi olan Nilay Pişkin ile yine sırtında 31 bıçak darbesi olan Yüksel Pişkin için Kabasakal Mezarlığı’nda tören düzenlendi. Mezarlıkta Nilay Pişkin’in annesi Aliye Gülsoy’u yakınları teselli etmeye çalıştı. Pişkin çifti, yakınları ve çok sayıda avukatın katıldığı törende kılınan cenaze namazının ardından yan yana toprağa verildi.

SUÇLAMAYI KABUL ETMİYOR

Olayla ilgili birinci derece şüpheli olarak gözaltına alınan çiftin birlikte yaşadığı oğulları Ali İhsan Pişkin ise Emniyet Müdürlüğü’ndeki ifadesinde suçlamaları kabul etmedi. Güvenlik kamerası kayıtlarına göre akşamdan olayın ortaya çıktığı saate kadar eve giren kimseye rastlanmaması, kapı ve pencerelerde zorlama olmaması nedeniyle şüpheli sıfatıyla sorgulanan Pişkin, anne ve babasını öldürdüğü iddialarını reddetti. Evde kanlı eşofmanı ile kanlı çorabı bulanan Pişkin, polisin diğer tüm sorularını yanıtsız bıraktı.

SAVCI TUTUKLANMASINI İSTEDİ

Anne ve babasını aralarında çıkan tartışmanın ardından öldürmüş olabileceği üzerinde durulan Pişkin, sabah saatlerinde Nöbetçi Cumhuriyet Savcısı’na sevk edildi. Nöbetçi mahkemeye sevk edilen Ali İhsan Pişkin, burada da suçlamayı kabul etmedi. Pişkin, anne ve babasının cesetlerini mutfakta bulduğunu olayla ilgilisinin olamadığını savundu. Pişkin ifadesinin ardından tutuklandı. Pişkin, mahkeme koridorlarında, "Delil yok, bir şey yok, gören yok duyan yok niye beni suçluyorlar bilmiyor" diye tepki gösterdi.

BIÇAK İLE KANLI KIYAFET GÖLDE ARANIYOR

Çifte cinayetle ilgili çalışmasını sürdüren Cinayet Bürosu ekipleri ise inceledikleri güvenlik kamerası görüntülerinden Ali İhsan Pişkin’in saat 20.00 sıralarında otomobiliyle evlerinden çıktığını saptadı. Mobese ve çevredeki güvenlik kamerası kayıtlarından takip edilen Pişkin’in Seyhan Baraj Gölü üzerindeki Çatalan Köprüsü’ne gelip durduğu ve göle poşet attığı belirlendi. Zanlının ayrıca tırnaklarını kestiğini ve ellerinde, çamaşır suyuna bağlı tahriş oluştuğunu tespit ettiği öğrenildi.

Bu gelişme üzerine akşam yemeği yerken önce tartıştığı babasını, daha sonra da annesini öldürdüğü sanılan Ali İhsan Pişkin’in olayda kullandığı ve bulunamayan bıçak ve kanlı kıyafetlerini poşetle Seyhan Baraj Gölü’ne attığı ihtimali üzerinde duruluyor. Dalgıç polisler, güvenlik kamerasında saptanan Pişkin’in suya poşet attığı bölgeye dalış yaparak suç aleti bıçağı aramaya başladı.

 

Güncellenme Tarihi : 19.3.2016 00:48

İLGİLİ HABERLER