Asayiş
  • 26.5.2015 20:43

Aydın'daki kanlı kovalamaca ölüm ile bitti

AYDIN'ın Germencik İlçesi'nde, 19 yıllık polis memuru Serdar Mutluer, hakkında yakalama kararı bulunan 17 yaşındaki G.G.'nin evine gitti. G.G ile aynı isme sahip baba G.G; bahçeden girdiği sırada Mutluer'i av tüfeği ile bacağından vurdu.

Bunun üzerine evin etrafını çeviren özel harekat polisleri baba ve oğlunun teslim olması için çağrı yaptı. Gergin bekleyişin ardından eve giren polisler baba oğulu evde bulamadı. Kaçan zanlılardan biri vurularak yakalandı. Hastaneye kaldırılan zanlı burada hayatını kaybetti.

Germencik İlçe Emniyet Müdürlüğü'nde görevli polis memuru Serdar Mutluer, hırsızlıktan hakkında yakalama kararı bulunan G.G.'nin evine gitti. 4 kişinin içinde bulunduğu ekip otosundan yalnız inip evin bahçesine yürüdüğü sırada polis memuru Mutluer'in üzerine, iddiaya göre, zanlıyla aynı isme sahip babası G.G. tarafından av tüfeğiyle ateş açıldı. 

Kasığından yaralanan Mutluer'e meslektaşları ateş hattından uzaklaştırıp bölgeye sağlık ekiplerini çağırdı. İhbar üzerine gelen sağlık ekipleri ilk müdahalede bulunduğu polis memuru Serdar Mutluer'i ambulansla Aydın Devlet Hastanesi'ne kaldırdı. Ağır yaralanan ve çok kan kaybeden Mutluer için telsizden 'A RH pozitif' kan talep edildi. Meslektaşları kan vermek için hastaneye akın etti.

 

Polis ekipleri ev ve sokakta çevre güvenliği için önlem alırken Özel Harekat Şubesi'nden de destek istendi. Sokağa gelen özel harekat polisleri, evin etrafını çevirdi. Baba ve oğlunun teslim olması için çağrı yapılmaya başlandı.

BABA- OĞUL KAÇTI

Gergin bekleyişin ardından yeni Mahalle’deki eve operasyon düzenleyen özel harekat polisleri, iki şüpheliyi de bulamadı.

Şüpheli baba- oğlun yakalanması için başta Yeni Mahalle olmak üzere bölgede arama çalışması başlatıldı. Şüphelilerin mahalledeki bir evde saklanmış olabileceklerini düşünen polis, giriş ve çıkışları tuttu.

ZANLI VURULARAK YAKALANDI

Polis memuru Serdar Mutluer’i av tüfeğiyle kasığından yaralayan G.G., Germencik Yeni Mahalle’de, polisle girdiği silahlı çatışma sonrası karnından vurularak yaralı ele geçirildi. Yaralı G.G.’nin hasteneye kaldırıldığı öğrenildi.

VURULARAK YAKALANAN ZANLI ÖLDÜ

Polisle girdiği silahlı çatışmada karnından vurulan baba G.G. tedaviye alındığı Adnan Menderes Üniversitesi Uygulama ve Araştırma Hastanesi’nde öldü. Güvem G.’nin sol karın boşluğundan giren kurşunun sırtından çıktığı öğrenildi.

PAMUK TARLASINDA BULUNDU

G.G.’nin yakalanması için bölgede çalışma başlatan özel hareket polislerinin, zanlıyı Germencik Yeni Mahalle’de bir pamuk tarlasında kıstırdığı öğrenildi. "Teslim ol" çağrısına uymadığı belirtilen G.G.’ni av tüfeğiyle ateş açması üzerine çatışma çıktığı ve vurularak yakalandığı kaydedildi. G.G.’nin aynı adlı oğlunun ise hala arandığı belirtildi. G.G.’nin vurulduğunu öğrenen yakınlarının taşkınlık yaptığı, bunun üzerine bölgeye çevik kuvvet polislerinin sevk edildiği bildirildi. G.G.’nin yaşamını yitirdiği hastanede de polis yoğun güvenlik önlemi aldı.

YARALI POLİS AMELİYATTAN ÇIKTI

Kasığından yaralanan polis memuru Serdar Mutluer’in iki saat süren bir ameliyatın ardından yoğun bakım servisine alındığı ve sağlık durumunun iyiye gittiği bildirildi.

Güncellenme Tarihi : 18.3.2016 20:13

İLGİLİ HABERLER