Asayiş
  • 29.7.2014 17:48

Barışmak için gittiler kurşunların hedefi oldular

1 kişinin öldüğü, 3 kişinin de yaralandığı olayın detayları ortaya çıktı.

Kandıra Bağırganlı Plajı’nda işletmecilik yapan Nurol G. ile bir grup arasında sözlü tartışma yaşanmıştı. Tartışma her geçen dakika daha da büyümüş, akşam saatlerinde Bağırganlı köy meydanında buluşan iki grup arasında silahlı çatışma çıkmıştı.

Çatışmada Sadık G. göğüs ve omzuna isabet eden iki kurşunla ağır yaralanırken, Nurol G.’nin ise göğüs ve kalçasından, Yalçın A.’nın bacağından ve Ayhan D.’nin de kalçasından yaralandığı öğrenildi. Yaralılar, olay yerine gelen 112 ekiplerince Kandıra Devlet Hastanesi’ne kaldırıldı. Sadık G. doktorların tüm müdahalesine rağmen hayatını kaybederken, Yalçın A. ve Nurol G. Kocaeli’ndeki çeşitli hastanelere, Ayhan D. de Sakarya’ya sevk edildi.

Olayla ilgili yeni detaylar ortaya çıkarken, edinilen bilgilere göre bayramın birinci günü öğle saatlerinde iki grup arasında sözlü tartışma çıktı. Gece saatlerinde Ayhan D. ile Yalçın A., telefonla aradıkları Nurol G.’ye Bağırganlı’daki kafesine gelmesini, burada kendisiyle görüşmek istediklerini söyledi. Bunun üzerine Nurol G., kardeşi Sadık G. ile birlikte taraflarla görüşmek için kafeye gitti. Araçla kafeye giden Nurol G. ile kardeşi Sadık G., araçtan inecekleri esnada Ayhan D. ve Yalçın A. tarafından üzerlerine ateş açıldı. Açılan ateşe G. kardeşler de karşılık verdi. Çıkan çatışmada 1 kişi öldü, 3 kişi de yaralandı. Yaralılar dışında olaya karışan 3 kişiden biri jandarmaya teslim olurken, diğer 2 kişinin firar ettiği öğrenildi. Kandıra İlçe Jandarma Komutanlığı firar eden 2 kişiyi her yerde aranıyor.

Olayın haraç isteme davasından çıkmış olabileceği iddia edilirken, geniş çaplı soruşturma başlatıldığı öğrenildi.

Öte yandan Sadık G.’nin cansız bedeni, Kandıra Cumhuriyet Savcılığı tarafından yapılan incelemelerinin ardından İstanbul Adli Tıp Kurumu’na gönderildi. Bayram izni için İstanbul’dan memleketi Kandıra’ya geldiği öğrenilen evli, bir çocuk babası Sadık G.’nin cenazesi, yapılan otopsinin ardından ailesine teslim edildi. Sadık G., Kandıra Kabaağaç Köyü Camii’nde ikindi namazını müteakip kılınan cenaze namazının ardından toprağa verildi.

 

Güncellenme Tarihi : 19.3.2016 02:55

İLGİLİ HABERLER