Asayiş
  • 16.3.2016 14:04

Başsavcılık bu ALÇAK yorumu yapanın peşinde

Başsavcılık o kişinin peşinde

Ankara Güvenpark’ta meydana gelen patlamada hayatını kaybeden başörtülü bir vatandaş için Sözcü Gazetesi’nin internet sitesinde “tesellimiz ölenlerden biri başörtülü” yorumunun yapılması üzerine Küçükçekmece Cumhuriyet Başsavcılığı harekete geçti.




Ankara Güvenpark'ta 37 vatandaşımızın hayatını kaybettiği saldırıda Gazi Üniversitesi İngilizce Öğretmenliği Bölümü 4. sınıf öğrencisi Feyza Acısu da vefat etmişti. Sözcü Gazetesi'nin internet sitesinde Feyza Acısu'nun vefat haberi kamuoyuyla paylaşılırken habere yorum yapan bir okur "tesellimiz ölenlerden biri başörtülü" şeklindeki skandal ifadeyi kullanmıştı. Kamuoyundan gelen büyük tepki üzerine bu skandal yorum siteden kaldırılmıştı. 
Küçükçekmece Cumhuriyet Başsavcılığı skandalın yaşandığı Sözcü Gazetesi'nin internet sitesi sorumlusu hakkında soruşturma başlattı. Başsavcılık, 'halkı kin ve düşmanlığa tahrik etmek' suçlamasıyla re'sen başlatılan soruşturmaya kimliği belli olmayan yorumcu da dahil edildi. Başsavcılık bu yorumu yapan kişinin peşine düştü. Emniyete bu kişinin bulunması için talimat yazıldı.

 

Ankara’da gerçekleştirilen terörist saldırıda yaşamını yitiren Gazi Üniversitesi İngilizce Öğretmenliği son sınıf öğrencisi Feyza Acısu için Sözcü’de yer alan haberde bulunan bir yorum kan dondurdu. Acısu’nun başörtülü olduğunu gören kullanıcı, ‘Tesellimiz ölenlerden biri başörtülü’ yorumunu paylaştı.

Terör örgütleri Ankara’da sivil katliamı yaptı. Başkent’in merkezi Kızılay, vatandaşların en yoğun olduğu saatte alçakça bir saldırıya hedef oldu. Bombalı araç durakta arka arkaya sıralanan belediye otobüslerinin yanında patlatıldı. 37 kişi şehit oldu, 122 kişi yaralandı.

Kızılay Meydanı Güvenpark’ta otobüs durağı önünde düzenlenen bombalı araç saldırısında hayatını kaybeden Milli Eğitim Bakanlığı personeli Sibel Çetinkaya (55), üniversite öğrencisi Feyza Acısu (20) ve güvenlik görevlisi Murat Gül (27), Ankara Karşıyaka Mezarlığı’nda öğle namazına müteakip kılınacak cenaze namazlarının ardından defnedildi.

Saldırıda yaşamını yitiren Gazi Üniversitesi 4. sınıf İngilizce Öğretmenliği öğrencisi Feyza Acısu için Sözcü’de yer alan haberde bulunan yorum ise kan dondurdu.

‘Seneye öğretmen olacaktı’ başlığıyla yayınlanan haberde Feyza Acısu’nun başörtülü olduğunu gören Somnium adlı bir kullanıcı, hadsiz bir yorumda bulundu.

sozcu-bas

Güncellenme Tarihi : 18.3.2016 15:15

İLGİLİ HABERLER