Asayiş
  • 26.11.2016 01:07

Bitlis Belediyesi Eş Başkanları tutuklandı

Bitlis'te düzenlenen terör operasyonlarında gözaltına alınan ve aralarında DBP'li Bitlis Belediye Başkanı Hüseyin Olan ve Güroymak Belediye Başkanı Mehmet Emin Özkan'ın da aralarında bulunduğu 5 kişi tutuklandı.

Alınan bilgiye göre, Bitlis Cumhuriyet Başsavcılığınca yürütülen soruşturma kapsamında, gözaltına alınan Bitlis Belediye Başkanı Hüseyin Olan ve Belediye Meclis Üyesi Nevin Daşdemir Dağkıran, Güroymak Belediye Başkanı Mehmet Emin Özkan, Başkan Yardımcısı Senaye Ata ile HDP İl Başkan Yardımcısı Nazime Avras'ın emniyetteki işlemlerinin ardından adliyeye sevke dildi.

Savcılıktaki sorgularının ardından, ''Terör örgütü üyesi olmak, terör örgütü adına eylem ve faaliyetlerde bulunmak, terör örgütüne yardım ve yataklık etmek'' suçlamasıyla mahkemeye sevke edilen Olan, Dağkıran, Özkan, Ata ve Avras tutuklandı.

Bitlis Valiliğinden yapılan açıklamada, “Bitlis Emniyet Müdürlüğü Terörle Mücadele Şube Müdürlüğünce yürütülen kapsamlı ve duyarlı çalışmalar neticesinde, 18/11/2016 ve 24/11/2016 tarihlerinde terör örgütü üyesi olmak, terör örgütü adına milis işbirlikçilik faaliyetlerinde bulunmak, terör örgütü adına eylem ve faaliyetlerde bulunmak ve terör örgütüne yardım ve yataklık Etmek suçlamaları ile toplamda 7 şahsa yönelik olarak ilimiz merkez ve Güroymak ilçesinde eş zamanlı olarak operasyon icra edilmiştir. Operasyon neticesinde; DBP (Demokratik Bölgeler Partisi)’den Bitlis Belediye Başkanı H.O., DBP’den Bitlis Belediye Eş Başkanı N.D.D., DBP’den Güroymak Belediye Başkanı M.E.Ö., DBP Güroymak Belediye Eş Başkanı S.A.’nın da aralarında bulunduğu 7 şahıs yakalanarak gözaltına alınmıştır. 25 Kasım 2016 günü Emniyetteki işlemlerinin tamamlanmasının ardından çıkarıldığı adli makamlarca; Bitlis Belediye Başkanı H.O., Bitlis Belediye Eş Başkanı N.D.D., Güroymak Belediye Başkanı M.E.Ö., Güroymak Belediye Eş Başkanı S.A. ve H.Ö. tutuklanarak cezaevine teslim edilmiştir. Terör örgütleri ve bu örgütlerin gerçekleştirdikleri eylemlere karşı mücadelemiz, halkımızın desteğini alan güvenlik güçlerimizin titiz, özverili ve koordineli çalışmaları ile birlikte kararlılıkla devam edecektir”

Güncellenme Tarihi : 26.11.2016 00:32

İLGİLİ HABERLER