Yaşam
  • 1.7.2005 00:14

BÖYLE DOLANDIRICILIK GÖRÜLMEDİ!..

"NİNENMDEN MİRAS KALDI" DİYEREK...

Olay dün akşam saatlerinde Fasih Kayabalı Caddesi’nde meydana geldi. İddiaya göre, Eyyüp Akbaş ve eşi Fatma Akbaş, alışveriş yaptıktan sonra evlerine dönmek için dolmuş durağına doğru yürümeye başladı. Bu sırada yanlarına yaklaşan bir genç, çifte hatırlarını sorup isimleri ile hitap etti. Konuşma sırasında dolandırıcı genç, çifte ölen ninesinden kendisine yüklü miktarda miras kaldığını ve varsa ihtiyacı olan kimse ona yardım edebileceğini söyledi.

BEREKET GELECEKTİ, BİLEZİKLER GİTTİ

Bunun üzerine Eyyüp Akbaş, erkek kardeşi Ali Akbaş’ın ameliyat olduğunu ve paraya ihtiyacı olduğunu belirtti. Dolandırıcı, bu konuşmaların ardından cebinden çıkardığı ve tamamının 5 bin YTL olduğunu ifade ettiği bir deste parayı Akbaş’ın eline verdi. Dolandırıcı daha sonra parayı Eyyüp Akbaş’ın elinden tekrar alarak, “Şu karşıdaki apartmanın 7’nci katında tanıdığım bir hoca var. Önce ona bu parayı okutalım, bereket gelsin. Sonra size geri vereyim” diyerek, Akbaş çiftini söylediği apartmana götürdü. Bu sırada gencin yanına gelen arkadaşı paraları alıp yukarıya çıkacağı sırada, “Teyze istersen sen de kolundaki bilezikleri ver, hoca üzerine okusun. Eviniz bereketlenir” diyerek, kadının kolundaki 1500 YTL değerindeki 2 bileziği alarak asansöre bindi.

"YOKSA SEN DOLANDIRICI MISIN?"

Akbaş çifti, yukarıya çıkan kişinin aradan uzun zaman geçmesine rağmen dönmemesi üzerine şüphelenerek, yanlarındaki diğer gence, “Sen dolandırıcı mısın? Arkadaşın bilezikleri de aldı gitti" diyerek tepki gösterdi. Bu duruma sinirlenen dolandırıcı, ‘İnanmıyorsanız buyurun sizde yukarıya çıkın’ diyerek, Akbaş çiftini asansöre bindirerek olay yerinden uzaklaştı. Eyyüp Akbaş ve eşi Fatma Akbaş, dolandırıldıklarını gittikleri evde hocanın olmadığını öğrenince anladı. İhbar üzerine apartmana gelen polisin yaptığı aramada dolandırıcıların izine rastlanamadı. Eyüp Akbaş, dolandırıcının kendilerini tanıdığını ve isimleriyle hitap ettiğini söyledi. Olayla ilgili soruşturma sürdürülüyor.

HÜRRİYET
Güncellenme Tarihi : 17.3.2016 12:28

İLGİLİ HABERLER