Asayiş
  • 11.8.2017 01:02

Çaldıkları altınları ekmek kasalarına doldurdular

İstanbul'da bir kuyumcu dükkanına özel maskelerle  giren soyguncular, dükkanda bulunan 500 bin lira değerinde altını ekmek kasalarına doldurarak kaçtı. O anlar güvenlik kamerasında kayıt altına alındı. Görüntülerde hırsızlık yapan şahısları gören bir taksicinin de geri vitese takarak olay yerinden uzaklaştığı görülüyor.

İstanbul'da bir kuyumcu dükkanına özel maskelerle  giren soyguncular, dükkanda bulunan 500 bin lira değerinde altını ekmek kasalarına doldurarak kaçtı. Kuyumcu dükkanının kepeng kumandasını kopyalayarak soygunu gerçekleştirdikleri tespit edilen soyguncuların, alarmı devreye giren güvenlik sisteminin siren sesleri arasında soydukları dükkanın bitişiğinde bulunan başka bir kuyumcu dükkanının da 6 ay önce  yine ekmek kasalarıyla soyulduğu öğrenildi.

Küçükçekmece Halkalı Mahallesi MahmutbeyCaddesi üzerinde bulunan kuyumcu dükkanının önünde dün gece saat 04.00 sıralarında park eden bir otomobilden inen 3 kişi, önce yanlarında bulunan kumandayla dükkanın kepengini açtı. Orjinalinden kopyalandığı belirlenen kumandayla kepengi kaldıran soygucular, daha sonra levyeyle kapıyı kırıp açarak yanlarında getirdikleri ekmek kasaları ile dükkanın içine girdi. Dükkanın güvenlik kamerasına yansıyan görüntülerde, yüzleri maskeli soyguncular dükkan içerisinde ne buldularsa kasalara doldurdu.

Alarm sisteminin devreye girip çalmasına rağmen panik dahi yaşamayan soyguncular, yaklaşık 3 dakika süren soygunda dükkanda içerisinde bulunan 500 bin liralık altınları kasalara doldurarak kaçtı.

Soygunun ardından Asayiş Şube Müdürlüğü ile İlçe Emniyet Müdürlüğü ekipleri tarafından başlatılan soruşturmada, şüphelilerin dükkana girerken kepengleri açmada kullandıkları kumandayı farklı bir yöntemle uzaktan kopyalandığı ileri sürulurken, daha öncede 1 milyon liralık soygunun gerçekleştiği bitişik kuyumcuya 6 ay önce giren soyguncuların ise o soygunun da ekmek kasaları kullandığı ve çaldıkları altınları ekmek kasalarına doldurarak kaçtıkları öğrenildi.

Güncellenme Tarihi : 11.8.2017 00:13

İLGİLİ HABERLER