Asayiş
  • 6.5.2016 19:05

Can Dündar'a silahlı saldırı

MİT TIR'ları davasında kapsamında Çağlayan Adliyesi'nde bulunan Can Dündar'a silahlı saldırıgirişiminde bulunuldu. Can Dündar'a adliyeönünde iki el ateş edildi. Kurşun isabet etmeyen Can Dündar'ın durumu iyi. Kurşunlardan biri Dündar'ın yakınında bulunan NTV muhabiri Yağız Şenkal'in bacağını sıyırdı. Silahlı saldırgan olaylı sonrası gözaltına alındı. Can Dündar’a yönelik saldırıyı gerçekleştiren kişinin 1976 doğumlu Murat Şahin olduğu belirlendi. Şahin'in daha önce Can Dündar'ın davasına müşteki olarak katılma talebinde bulunduğu ortaya çıktı.

MİT TIR'ları davasının bugünkü duruşmasında mahkeme heyeti karar için ara verdi. Bu sırada adliye önünde Can Dündar gazetecilerin sorularını yanıtlarken bir şahıs yanına yaklaşıp slogan atarak ayaklarına doğru iki el ateş etti. Dündar silahlı saldırıda herhangi bir yara almazken, yanında bulunan NTV muhabiri Yağız Şenkal'in bacağını bir kurşun sıyırdı. Dündar ve Şenkal'in sağlık durumu iyi. Polisler şahsa hemen müdahale ederek gözaltına aldı. Can Dündar saldırı girişiminin ardından adliyeye döndü. Dündar, "Kim olduğunu bilmiyorum. Sadece bana yönelik silahını yönelttiğini gördüm. Kimlerin bizi hedef gösterdiğini biliyoruz. Umarım onlar ders alır" diye konuştu. 

SALDIRGANIN KİMLİĞİ BELLİ OLDU

Can Dündar'a saldıran kişinin üzerinden 1976 Sivas doğumlu kimlik çıkan Murat Şahin olduğu ortaya çıktı. Olayın ardından gözaltına alınarak götürüldüğü ÇağlayanPolis Merkezi'nde ilk ifadesi alınan saldırganın çeşitli suçlardan emniyette kaydı bulunduğu belirtildi. Murat Şahin'in Asayiş Şube Müdürlüğü'ne götürüleceği kaydedildi. Görgü tanıkları saldırganın "Seni yaşatmayacağım vatan haini" diye bağırdıktan sonra silahını ateşlediğini söyledi.

DİLEK DÜNDAR O ANLARI ANLATTI

Can Dündar’ın eşi Dilek Dündar’da saldırı girişimini anlattı. Dilek Dündar, "Silahı görünce üzerine gittim. O sırada ’vatan hainisin’ deyip iki defa ateş açtı. Can’ı o sırada başka bir yere kaçırdılar" dedi.

Güncellenme Tarihi : 14.5.2016 19:01

İLGİLİ HABERLER