Asayiş
  • 14.8.2017 13:36

Çıplak arama yapan polislere dava açıldı

Savcı, polisler Müge Y. ile Azize Ç.'nin ikişer yıla kadar hapisle cezalandırılmalarını istedi.

Metro istasyonunda genç kadını arama odasına götürerek, çıplak arama yapan iki kadın polis memuru hakkında dava açıldı. Olay günü, 28 yaşındaki Şennur P., iki arkadaşıyla birlikte Yenikapı-Hacıosman metro hattına binmek istedi. Metro girişinde görevli polis memurları, metro güvenliğini sağlamaya çalışıyordu. Genç kadının çantasını aramak isteyen kadın polisler, kalabalık olmasından dolayı 28 yaşındaki Şennur P.'nin çantasını açtığını göremedi.

ÇIPLAK ARAMA YAPTILAR

Genç kadının peşinden giden kadın polis, genç kadını güvenlik noktasına götürdü. Şennur P.'ye iddiaya göre hakaret eden polis memurları bir de, genç kadının üstünü aramaya başladılar. Ve yine iddiaya göre görevli kadın polisler, arama odasındaki erkek polisleri dışarı çıkartıp, ŞennurP.'yi iç çamaşırları kalacak şekilde soydu.

SAVCILIĞA KOŞTU

Ne olduğunu anlayamayan Şennur P., giyindikten sonra dışarı çıkıp, böyle bir uygulama olup olmadığını sordu. Olay yerine gelen amir ise Şennur P.'ye, "Siz ona aldırış etmeyin, gergin biraz" diyerek yanıt verdi. Arkadaşlarıyla birlikte savcılığa başvuran genç kadın, görevli polis memurlarından şikayetçi oldu. Olayla ilgili soruşturma başlatıldı. Yürütülen soruşturma kapsamında polis memurları, teşhis edildi ve Müge Y. ile Azize Ç.'nin ifadesine başvuruldu. Görevli kadın polisler, Şennur P.'nin iddialarını reddetti.

DAVA AÇILDI

İstanbul Memur Suçları Soruşturma Bürosu tarafından görevli kadın polisler hakkında iddianame düzenlendi. Hazırlanan iddianamede, görevli iki polis memurunun görev yetki ve sınırlarını aşarak genç kadına hakaret ederek usulsüz olarak arama yaptığını ileri sürerek, polis memurlarının görevi kötüye kullandıklarını ileri sürdü. Savcı, iki kadın polisin 2'şer yıla kadar hapis cezalandırılmalarını istedi.

Güncellenme Tarihi : 14.8.2017 20:43

İLGİLİ HABERLER