Asayiş
  • 7.2.2016 23:48

Cizre'de o binaya girildi 60 terörist öldürüldü

CİZRE'de terör örgütü PKK'ya yönelik son darbe de akşam saatlerinde bulundu. Asker ve polisin ortak operasyonuyla, son bir haftadır ablukaya alınan bazı binalara da giriş yapıldı. Bölgeden gelen son bilgilerde PKK'nın ağır kayıp verdiği, öldürülen teröristlerin sayısının onlarla ifade edildiği ileri sürüldü.
Cizre'de özel kuvvetlere bağlı birlikler, akşam saatlerinde son bir haftadır ablukaya alınan ve teröristlerin bulunduğu belirtilen binalara giriş yaptı.
Zaman zaman çatışmaların yaşandığı operasyonda PKK'ya ağır darbe vurulduğu ve ilçenin son operasyonla tamamen teröristlerden temizlendiği belirtildi.

İlk gelen bilgilere göre 13 YGD-H militanı terörist ve dağ kadrosundan isimler öldürüldü.

Bodrum katta sıkıştırılan PKK'lılar arasında 2 üst düzey yöneticinin de olduğu bildirildi.İlk gelen bilgilere göre Cizre'deki bodrum kata düzenlenen operasyonda PKK'lı üst düzey isimler ve dağ kadrosundan isimler dahil 60'dan fazla terörist öldürüldü.

Bodrumda sıkıştırılan PKK'lılar arasında 'Mamo ve Rozan' kod adlı iki üst düzey isminin olduğu söyleniyordu.

BODRUM KATA GİRİLDİ: 60 PKK'LI ÖDÜRÜLDÜ

Cizre'de bir binanın bodrum katına güvenlik güçleri operasyon düzenledi. Çıkan çatışmada 60 yakın terörist öldürüldü.

Şırnak'ın Cizre ilçesinde Bodrum katında yaralılar olduğu öne sürülen binanın da bulunduğu Bostancı Sokak'taki bazı evlerde örgüt üyelerinin gizlendiği, ilçedeki silahlı terörist sayısının 70 civarında olduğu belirtilmişti.

Akşam saatlerinde güvenlik güçlerince söz konusu apartmanın bodrumuna operasyon gerçekleştirildi. Çıkan çatışmalar sırasında gelen ilk bilgilere göre; 60 yakın terörist öldürüldü.

KİMLİK BELİRLEME ÇALIŞMALARI SÜRÜYOR
 
Öldürülen PKK'lılarla ilgili kimlik belirleme çalışmaları da sürüyor. Açıklamanın yarın Sabahyapılacağı belirtilirken, bölgede arama tarama faaliyetlerinin sürdüğü kaydedildi.

TRT Haber "60'a yakın terörist etkisiz hale getirildi" başlıklı haberinde şu satırlara yer verdi: "Güvenlik güçleri Şırnak Cizre'de teröristlerin kontrolündeki bodrum kata girdi. Çatışmada 60'a yakın terörist etkisiz hale getirildi."

PKK karargahı

HDP'lilerin sözde sivil yaralıların olduğunu iddia ettiği bina PKK'nın bölgedeki ana karargahı çıktı. Yaralıların bulunduğu 23 numaralı binaya 3 yıldır PKK'lıların kimseyi yaklaştırmadığı, yabancı teröristlerin buraya giriş yaptığı ortaya çıkmıştı.

Şırnak'ın Cizre ilçesinde bir evin bodrum katında oldukları iddia edilen yaralıların hastaneye ulaştırılması için 8 günden bu yana yürütülen çalışmalardan PKK'lı teröristlerin saldırıları nedeniyle sonuç alınamıyor. İlçeye bağlı Cudi Mahallesi Bostancı Sokak'ta, 24 Ocak'tan bu yana bir evin bodrum katında oldukları öne sürülen yaralıların hastaneye ulaştırılması için Sağlık Bakanlığı ve güvenlik güçlerince ilk günden itibaren çalışma yürütülüyordu.

 

Güncellenme Tarihi : 18.3.2016 16:20

İLGİLİ HABERLER