Asayiş
  • 25.11.2015 00:41

Dansöz kıyafeti giydirip vibratöerle işkence yaptılar

"Uyuşturucu kuryesine vibratörlü, dansöz kıyafetli işkence" iddiası
ANTALYA’da uyuşturucu ticareti yapmaktan 18 yıl hapis ceza alan Engin Y., aynı suçtan ceza alan Turhan K. ve eşi Yağmur K.’nin, kendisine dansöz kıyafeti giydirerek oynattığı, ağzına vibratör soktuğu, bu hallerini de kameraya çekerek zorla suça sürüklediğini iddia etti. Engin Y.’nin şikayeti üzerine Turhan K. ve Yağmur K. hakkında 30 yıla kadar istemiyle dava açıldı.

Antalya Emniyet Müdürlüğü ekipleri 23 Aralık 2014’te yaptığı operasyonda uyuşturucu kuryeliği yapan 24 yaşındaki Engin Y.’yi yakaladı. Üzerinde 55 adet uyuşturucu hap çıkan Engin Y., sorgusunda uyuşturucu hapların evinde kaldığı 37 yaşındaki Turhan K.’ya ait olduğunu söyledi. Turhan K.’nın evine baskın yapan polis, evde çok sayıda uyuşturucu hap ele geçirirken, bir de fotoğraf makinesi buldu. Fotoğraf makinesini inceleyen ekipler, Engin Y.’nin üzerinde pembe renkli dansöz kıyafetiyle çekilmiş fotoğraflar, bu kıyafetle oynarken ve ağzına vibratör sokulmuş halde görüntülerle karşılaştı. Polis, Turhan K. ve eşi 24 yaşındaki Yağmur K.’yı da uyuşturucu ticareti yapmak suçundan gözaltına aldı. Haklarında bu suçtan dava açılan Engin Y., Turhan Y. ve Yağmur Y., yargılama sonunda 18’er yıl hapis cezasına çarptırıldı.

İKİNCİ DAVA AÇILDI
Antalya Kapalı cezaevi’ne konulan mahkumlarda Engin Y., Turhan K.’nin kendisine işkence yaptığını, uygunsuz görüntülerini çekerek zorla suça sürüklediğini iddia ederek şikayetçi oldu. Engin Y., uyuşturucu baskını sırasında Turhan K.’nın evinde bulunan fotoğraf makinesindeki fotoğraf ve görüntüleri de delil olarak gösterdi. Turhan K. ve eşi Yağmur K. hakkında ’özel hayatın gizliliğini ihlal’, ’eziyet, zorla hürriyeti tahdit, cinsel istismar’ suçlarından 30 yıla kadar hapis istemiyle dava açıldı.

 Antalya 1’inci Ağır Ceza Mahkemesi’nde görülen davanın ilk duruşmasına Turhan K., Yağmur K. ve Engin Y. katıldı. Duruşmada ifade veren Engin Y., evinde kaldığı Turhan K.’nin kendisine zorla uyuşturucu dağıtımı yaptırdığını, itiraz ettiğinde işkence yaparak dansöz kıyafeti giydirip görüntülerini kaydettiğini öne sürdü.

"JİLETLE KESTİ, ÇAKMAKLA YAKTI, TUZ BASTI" İDDİASI
Sanıklardan Turhan K.’nin, jiletle vücudunu kestiğini, yüzümü çakmakla yaktığını, üzerinde sigara söndürdüğünü de iddia eden Engin Y., "Yaralarıma tuz bastı, limon sıktı. Evin pencerelerinde demir korkuluk olduğu için kaçamadım. Yine vücudumdaki kılları tüy dökücü spreyle temizleyip dansöz kıyafeti giydirdi. Beni zorla oynatarak görüntüleri kaydetti. ’Seni travesti yapacağım’ diyerek tehdit etti. Evde bulunan vibratörü de ağzıma soktu. Eşi Yağmur K. de görüntüleri çekerken kendisine yardım etti" dedi.

SUÇLAMALARI KABUL ETMEDİ
Suçlamaları kabul etmeyen Turhan K., ise Engin K.’nın kendi isteğiyle dansöz kıyafetleri giyip oynadığını iddia etti. Engin K.’nin eşine birlikte kaçmayı teklif ettiğini öne süren Turhan K., "Öğrendiğimde kendisini dövdüm. Özgürlüğünü kısıtlamadım, isteseydi kaçabilirdi" dedi.

DANSÖZ KIYAFETİNİ İSTEĞİYLE GİYDİ
Yağmur K. ise aynı evde kaldıkları Engin Y.’nin kendisine eşini kast ederek, "Senin dayı ile ne işin var, o yaşlı. Evdeki paraları ve altınları alıp gidelim" dedi. Ben de durumu yeni evlendiğim Turhan’a anlattım. Engin bana ait dansöz kıyafetlerini kendi rızasıyla giydi. Namusuma dil uzattığı için kameraya çektik. Kendisine işkence yapılmadı. Sigara basma, özgürlüğünü kısıtlama olmadı" diye konuştu.

 ÇOK SAYIDA YANIK VE KESİK TESPİT EDİLDİ
 Duruşmada, Adli Tıp Şube Müdürlüğü’nce 17 Nisan 2015 tarihinde düzenlenen rapor da okundu. Raporda Engin Y.’nin sol yanağında üç ayrı yerde 3 cm’lik yanık, sol kulak kepçesinde 1 cm’lik doku kayıplı lezyon, sol alın üst kısımda ve sol alın alt kısmında laserasyon, sağ yamakta iki yanık, sağ kolun dış yüzeyinde çok sayıda yüzeysel kesik, sağ kolda laserasyon, sağ el ayasında, çene altında yanık ile vücudun çeşitli yerlerinde ekimos izler bulunduğu belirtildi. Raporda ayrıca basit tıbbi müdahalelerle giderilebilecek nitelikte olan bu yaraların hayati tehlike oluşturmadığı da vurgulandı.  Mahkeme, sanıklar ve şikayetçinin birlikte kaldığı evde keşif yapılmasına, Turhan K. ve Yağmur K.’nın bu suçtan da tutuklanmasına karar verdi.

milliyet

Güncellenme Tarihi : 18.3.2016 17:29

İLGİLİ HABERLER